En suport als familiars de la víctima

L’Ajuntament d’Alcoi es personarà fent servir l’acció popular en el procés contra el presumpte autor d’un robatori amb violència pel mètode de l’estrebada (tirón), que es va produir el passat 13 de gener al casc antic alcoià, i arran del qual la víctima va perdre la vida degut a les lessions provocades per la caiguda que es va produir durant l’assalt.

 

 

Així ho ha anunciat la Regidora de Règim Jurídic, qui ha destacat que en casos semblants el Govern municipal té previst actuar de la mateixa manera: “L’Ajuntament té responsabilitats importants en la seguretat ciutadana, i no podem quedar-nos només en els treballs de prevenció. Quan es produïsca una situació així també hem de donar suport a la ciutadania i intentar que la justícia actue fins a les últimes conseqüències. Encara que es tracte d’un acte aïllat, la seguretat ciutadana és una de les prioritats d’aquest Govern. Volem fer extensiu a la ciutadania el missatge de què aquestes conductes delictives no van a tolerar-se, i menys encara les conductes reincidents. Per això, estem treballant en dos sentits: per un costat, en matèria de prevenció, reforçant la presència de policies als carrers, i d’altra, com en aquest cas, exercitant les accions judicials que calguen en representació de tots els ciutadans i fent pressió per a que els individus que fan de la delinqüència el seu mitjà de vida, tinguen clar que a Alcoi no anem a permetre-ho” .

 

La Regidora ha subratllat que, en aquest cas en concret, és important que els familiars de la víctima, una dona d’edat veïna d’Alcoi, tinguen el recolzament de l’administració local davant una desgracia tan desafortunada i lamentable: “Volem que les persones que siguen víctimes d’algun delicte no senten que estan soles, ni tinguen la impressió de que l’Administració els oblida. L’Ajuntament vol recolzar als familiars, i ha decidit fer-ho com a acusació popular, una acció judicial que no tindrà cap cost per a les arques municipals ja que es defendrà des del propi gabinet jurídic municipal”.

(Nota facilitada pel Servei de Premsa del Govern de l’Ajuntament d’Alcoi)