Arran dels incidents a les manifestacions dels estudiants de l’IES Lluís Vives de València

Us adjunte el text de la moció presentada pel Bloc Jove d’Alcoi en protesta per la brutalitat policial, a la que s’han sumat la resta d’agrupacions joves dels partits de Govern, acordant i presentant el següent text conjunt :

(Us adjunte també un bloc, que ens han fet arribar companys de la comarca, que recull tota classe d’informacions i material audiovisual dels esdeveniments ocorreguts la setmana passada al IES Lluís Vives de València) http://jsmutxamel.blogspot.com/

 

 

Moció conjunta PSOE, BLOC-COMPROMIS, EU-L’ENTESA: en suport dels estudiants de l’IES Lluis Vives.

La secretària general de Joves Socialistes d’Alcoi, Sara Mejías; el secretari local de Bloc-Compromís, Aitor Pla; i el portaveu del Grup Municipal d’EU-l’ENTESA, Francesc Xavier Agulló i Payá, formula la següent MOCIÓ per tal que, prèvia la seua inclusió en l’ordre del dia del ple, siga sotmesa al seu debat i la seua aprovació, si s’escau.

La passada setmana els estudiants de l’IES Lluís Vives es concentraren a les portes del Centre per denunciar els retalls en educació del Consell Valencià. En aquest institut, ja estan patint aquells retalls, ja que no tenen ni calefacció. Aquesta concentració començà de forma pacífica per denunciar la falta de professors, la falta de material escolar, la falta de mitjans bàsics per escolars, folis, aigua, llum i, tornem a repetir, calefacció…

La delegada del govern al País Valencià, Paula Sánchez de León, ha justificat les càrregues policials i les detencions, la qual cosa ha intensificat les protestes. El més greu, però, és que la màxima representat de l’estat al territori valencià ha mentit en les seues declaracions perquè, gràcies a les noves tecnologies, els vídeos i les imatges que s’han pres al carrer, es demostra que les reaccions violentes són per part de les forces de seguretat de l’estat. La policia està per solucionar els problemes, no per crear-los.

L’estat, ha de garantir els drets i les llibertats dels ciutadans i de les ciutadanes. El lliure associacionisme, el dret a vaga i el dret a manifestar-se estan recollits en la nostra Constitució. Per tant, no tolerarem que callen amb violència injustificada als qui alcen la veu contra allò que consideren injust.

És per eixe motiu que els sotasignants

presentem les següents PROPOSTES D’ACORD:

1.- Que el Ple de l’Ajuntament manifesta el seu suport a totes les mobilitzacions estudiantils en contra de les retallades en Educació, així com dóna suport als moviments sindicals estudiantils.

2.- Que el Ple de l’Ajuntament d’Alcoi condemna les agressions policials brutals que han patit estudiants i ciutadans a la ciutat de València.

2.- Que el Ple de l’Ajuntament condemna i rebutja l’actuació de la delegada del govern per la seua responsabilitat en les càrregues policials contra els estudiants que es manifesten, amb motiu de les retallades en educació davant l’Institut Lluis Vives.

3.- Que el ple de l’Ajuntament condemna i rebutja l’actuació del cap superior de la policia de València, Antonio Moreno, com a responsable policial de les càrregues que s’han produït a València contra els estudiants, i es reproven les seues paraules, quan es referix als estudiants com “el enemigo”, al més pur estil bèl•lic.

4.- Que el ple de l’Ajuntament demane la dimissió d’aquests dos alts càrrecs pel greu atropellament sofert pels estudiants i manifestants.

5.- Al mateix temps, volem manifestar el nostre rebuig a la Consellera d’Educació Mª José Català, com a responsable política dels retalls que el govern valencià està realitzant a l’educació pública.

6.- Que es trasllade còpia del present acord a la direcció de l’IES Lluís Vives de València, a la Federació d’Estudiants de la Comunitat Valenciana, als portaveus dels Grups Parlamentaris de les Corts Valencianes i de les Corts Espanyoles, així com al President del Govern d’Espanya.