Article d’opinió de Rafael Terol Gisbert

L’actual President de la Generalitat –sembla un bon xicot castellà─ va dir fa uns dies que “hemos vivido por encima de nuestras posibilidades”. Doncs no, president, un servidor, els meus familiars, amics i coneguts sempre hem viscut segons les nostres possibilitats. Supose, per tant, que la seua afirmació es referia a la disbauxa de la política de qui el va precedir en el càrrec: Balafiament dels cabals públics en obres faraòniques ─que no aprofiten per a res i tenen un cost de manteniment inassolible─ empreses ruïnoses, grans esdeveniments costosíssims –gens rendibles─ i l’escandalós excés pressupostari de tot, ens ha dut a la fallida econòmica del País Valencià, fins al punt que som “la comunidad” més endeutada de tot l’estat respecte del PIB. El dèficit era –i és─ tan bestial que, per tal de reduir-lo, va tindre la ignomínia d’imposar multes per import de 800.000 euros a una associació cultural. ¿No sona a prevaricació?

Capficat en les seues cabòries, no en va voler saber res del Corredor Mediterrani –tan necessari per l’economia del nostre País Valencià. Ell estava més pel que deia “eje de la prosperidad” (Madrid, València i Balears), que, a hores d´ara, ha resultat ser l’eix de la corrupció amb els casos oberts anomenats Gürtel, Orange Market i Palma Arena.

¿Què hi ha portat la cínica política de Camps? Doncs: Precarietat pressupostària, retallades dels serveis públics (educatius, sanitaris, socials, d’I + D, etc, etc) col·lectius sense cobrar (metges, farmacèutics, advocats, mestres, proveïdors…), però el senyor Ecclestone cobrant amb puntualitat els cèntims pactats. (El dia abans de dimitir, el Sr. Camps, encara va tindre la poca vergonya d’allargar el contracte de la Fórmula 1 fins l’any 2019).

Així, en aquesta situació, els qui hem passat la vida treballant, estalviant durant més de quaranta anys, pagant els impostos corresponents i gastant prudentment, s’hi trobem –com a conseqüència de la punyent política fiscal imposada ─ que viurem per sota de les possibilitats que havíem previst, Sr. President, i sense tindre cap responsabilitat en l’esmentat desficaci polític.

 

Rafael Terol Gisbert

Membre de l’Executiva del Bloc-Compromís d’Alcoi