Un total de 10 àrees s’inclouen a la promoció on-line dels nostres paratges

Els espais naturals són àrees que pels seus valors naturals i ecològics han merescut la protecció per mitjà de diverses normatives d’aplicació. Es tracta d’espais naturals de diverses tipologies en què s’estableix la possibilitat de definir un diferent grau de conservació, d’ús col·lectiu i d’aprofitament social, territorial i econòmic.

La Regidoria de Medi Ambient de l’Ajuntament d’Alcoi s’ha proposat millorar i posar en valor les àrees recreatives de la ciutat durant l’any 2012. Per això, juntament amb la Regidoria de Turisme, s’acaba de llançar una iniciativa per a la valorització i difusió dels recursos recreatius dels espais naturals d’Alcoi amb l’objectiu de difondre els seus valors i promoure el seu ús sostenible. Segons el Regidor de Medi Ambient, “hem de defendre i donar a conèixer els nostres valors naturals com a fet diferencial respecte a altres zones de l’espai valencià. Aquesta iniciativa ens ho facilita utilitzant una eina global com és Internet amb l’objectiu de donar-los a conèixer per a valorar-los i fomentar el seu ús respectuós”.

 

En concret es tracta de 10 àrees recreatives que han estat catalogades i que s’han incorporat al portal web de l’àrea de Medi Ambient, on s’ha publicat un catàleg virtual amb informació sobre cadascuna d’elles. Es tracta de les següents àrees:

·Sant Antoni.

·Racó Sant Bonaventura.

·Pista del Cola-Cao.

·Font de Serelles.

·Santuari de la Font Roja.

·Hortet del Pobre.

·Preventori.

·Font de la Salut.

·Font del Quinzet.

·Via Verda d’Alcoi.

 

El catàleg virtual d’àrees recreatives inclou un fitxa de referència, imatges sobre els espais i la seua localització a través de l’eina Google maps. La fitxa per cada àrea recreativa incorpora la següent informació: Tipologia, Coordenades UTM, Descripció, Accés, Serveis i equipaments, Horaris i permisos, Recomanacions i Observacions. En aquest sentit, la Regidora de Turisme assenyala que “promoure el coneixement de les nostres àrees recreatives ens permetrà arribar a un turista conscienciat en el respecte de la natura i que trobarà al nostre municipi importants recursos per a fer turisme d’interior”.

Aquesta nova iniciativa se suma a les diferents accions que l’Ajuntament està portant a terme com a promoció de la campanya ‘Alcoi, al natural’, la qual té com a objectiu consolidar la ciutat com a la principal destinació de turisme de natura de la Comunitat Valenciana.

Accés web:

http://mediambient.alcoi.org > Àrees recreatives

Accés web directe:

http://mediambient.alcoi.org/index.php?option=com_content&task=category§ionid=17&id=83&Itemid=251

 

(Informació facilitada pel Servei de Premsa del Govern d’Alcoi)