El superàvit arriba a dos milions i mig, però els ajustos de cobraments el redueixen en un milió d’euros

Les mesures d’austeritat i control de la despesa que el nou equip municipal aplica des que va accedir al Govern a finals del mes de juny estan donant els seus primers resultats, amb la liquidació del Pressupost municipal de 2011 que deixa un estalvi d’un milió i mig d’euros.

Tal com ha explicat el Regidor d’Hisenda David Abad, la liquidació provisional deixa un resultat ajustat del pressupost de 2.535.876’44 euros d’estalvi. No obstant això, aquesta xifra s’ha de reunir degut a una correcció final en rebuts de dubtós cobrament (els quals hi ha possibilitat que no arriben a cobrar-se, i més donades les dificultats actuals de pagament que pateixen tant empreses com famílies), com també en diferents ajustos pel cobrament de subvencions: “L’estalvi és de dos milions i mig, però preferim comptabilitzar un milió i mig perquè és la xifra real. No podem comptabilitzar quantitats que no arribarem a ingressar perquè cauríem en l’error d’oferir un balanç que no s’ajuste a la realitat econòmica de les arques municipals”, ha precisat el Regidor d’Hisenda.

Declaració en àudio-mp3: punxeu ací.

 

 

David Abad ha volgut recordar que el Govern al seu moment va heretar un remanent negatiu de Tresoreria de 4’5 milions d’euros, procedents del Pressupost de 2010; aquest remanent, per llei, s’havia de corregir en els pressupostos de l’any següent a l’aprovació de la liquidació, és a dir, en el Pressupost de 2012. D’aquesta manera, el Pressupost de 2012 haurà d’elaborar-se corregint un remanent de poc més de 3 milions d’euros, en lloc dels 4’5 que deixava el dèficit de la gestió de l’anterior govern.

El Regidor d’Hisenda ha volgut expressar una moderada satisfacció davant els resultats que en només uns mesos s’han obtingut gràcies a una política d’estalvi i de control i reducció de la despesa: “En només sis mesos hem pegat la volta a la tendència que era habitual els últims anys a l’Ajuntament d’Alcoi. Hem aconseguit estalviar un milió i mig d’un pressupost que ja era, per dir-ho d’alguna manera, fictici, perquè el Pressupost municipal de 2011 només comprenia sis mesos, el temps que encara estaria l’anterior govern fins arribar a les eleccions. Així, malgrat que ens vam trobar un pressupost pràcticament esgotat quan vam arribar al Govern, hem aconseguit reunir despeses corrents i diverses partides fins a netejar una tercera part del remanent negatiu”.

Abad es mostra confiat que, de seguir en aquesta línia, molt prompte l’Ajuntament aconseguisca posar-se a zero i liquidar els seus elevats deutes: “Potser a finals de 2012 o ja en el Pressupost de 2013 aconseguim equilibrar la situació. No obstant, depenem en gran mesura de les mesures que puga prendre l’Estat en matèria de finançament municipal, perquè cada dia escoltem a algun ministre parlant de redefinir competències de les autonomies o dels ajuntaments. El Pla de Proveïdors ha solventat una mínima part del problema, però continuem tenint moltes dificultats, i no sabem si les competències de l’Ajuntament canviaran de cara als propers anys. Siga com siga, la nostra intenció no és altra que seguir treballant en aquesta línia d’austeritat, control de la despesa i estalvi, de forma que prompte disposem de més recursos per a posar en marxa les iniciatives que Alcoi necessita”.

 

(Informació facilitada pel Servei de Premsa del Govern d’Alcoi)