S’alça la paralització dels treballs i s’inicien els sondejos

L’Alcalde d’Alcoi i el Regidor d’Espais Comuns i Qualitat Urbana Paco Blay han mantingut una reunió amb el director de l’obra del pont que unirà els barris de Zona Nord i Viaducte, just abans que s’inicien els treballs a la zona. El propi responsable de l’obra ha traslladat al Govern local l’alçament de la paralització de les obres, que al seu moment es van aturar mentre es plantejava la forma definitiva de la infraestructura.

Els treballs s’iniciaran de forma imminent amb els sondejos del terreny sobre els quals s’assentarà el pont. Fa uns dies l’empresa havia realitzat ja algunes cates prèvies als treballs, però d’ara en avant es portaran a terme ja les tasques corresponents a l’obra. Tal com ha explicat Paco Blay, “hem mantingut la reunió amb el director de l’obra per tal de coordinar totes les incidències que puguen produir-se al trànsit de la zona, de forma que l’Ajuntament ja està en contacte amb l’empresa per a qualsevol incidència que puga sorgir durant la construcció. Des de l’empresa, a més, se’ns ha indicat que els terminis de construcció s’acompliran, de manera que en un any el pont ja puga entrar en servei”.


 

El Regidor d’ECQU ha recordat que el pont tindrà finalment una plataforma de gelosia metàl·lica que millorarà sensiblement l’impacte visual de la infraestructura, la qual tindrà una amplària que conserva dos carrils, voreres amples i un carril-bici. A més, Blay subratlla que dins dels treballs previs s’està efectuant un inventari de les espècies botàniques de la zona, sent una obra que complirà escrupolosament amb l’estudi d’impacte ambiental.

Millores a Donya Amàlia

D’altra banda, el Regidor d’ECQU Paco Blay ha anunciat que recentment ha finalitzat la intervenció urgent que s’ha portat a terme al carrer Donya Amàlia per revestir la zona de major seguretat. Després de les continuades demandes dels veïns de la zona, l’Ajuntament ha instal·lat a la banda esquerra del carrer, sobre el costat que s’inclina cap al vessant del barranc, una sèrie d’ampits de seguretat que evitarien en certa mesura una caiguda al buit en cas de produir-se algun accident. Segons Paco Blay, “l’obra no acaba, ni molt menys, amb els problemes que presenta el carrer degut a la seua proximitat al barranc. Però creiem que augmenta sensiblement la sensació de seguretat dels conductors que circulen per la zona. Encara tenim pendents uns treballs per a solventar els problemes de les esquerdes al terreny, dels quals ens ocuparem tan prompte com siga possible. Però de moment s’han tapat les esquerdes i s’han col·locat els ampits, per dotar a la zona de major seguretat i millor aspecte”. Els treballs han tingut un cost aproximat de 8.000 euros.

 

(Informació facilitada pel Servei de Premsa del Govern d’Alcoi)