La Generalitat encara deu una subvenció de 4’2 milions

L’Ajuntament d’Alcoi ha fet efectiu el pagament de 4.144.756,60 euros del crèdit bancari que en el seu moment el Consistori va contraure per fer front a la rehabilitació del Teatre Calderón. El Govern municipal ha aconseguit així resoldre una situació molt complicada per a les finances municipals, ja que per aconseguir abonar aquesta gens menyspreable quantitat ha estat necessari un esforç de contenció important que afecta a tots els aspectes de la gestió municipal.

 

 

El Regidor d’Hisenda David Abad ha assenyalat que, amb aquest pagament, l’Ajuntament ha abonat ja només amb interessos la quantitat de 767.676,50 euros des de l’any 2005: “Això ens dóna una idea de la irresponsable gestió que l’anterior govern va fer amb el Calderón. Avançar els diners de la Generalitat, que era a qui corresponia assumir el projecte, suposa que els alcoians han pagat ja als bancs tres quarts de milió d’euros”.

Abad ha recordat que, a més, l’Ajuntament encara no ha percebut la subvenció que deu la Generalitat, i que arriba a 4.205.048,12 euros. “No només paguem grans quantitats en interessos bancaris, sinó que a més la Generalitat ens ofega amb els retards del pagament de la subvenció. Afortunadament, hem tingut marge de maniobra amb el cobrament de la taxa de brossa, i juntament amb un ajust de la despesa en altres aspectes hem pogut complir amb el pagament del crèdit, donant solució a un greu desajust que hem heretat de l’anterior etapa de govern municipal”.

 

(Informació facilitada pel Servei de Premsa del Govern d’Alcoi)