Reunió amb responsables d’entitats empresarials i sindicats per decidir els dies de festa

El Saló de Plens de l’Ajuntament d’Alcoi ha acollit aquest matí una reunió a la que han assistit l’Alcalde Toni Francés, el Vicealcalde Rafa Carbonell, el segon Tinent d’Alcalde Paco Agulló i el Regidor de Festes Jordi Martínez, per una banda, i per altrarepresentants de les entitats empresarials i laborals de la ciutat. A la trobada han assistit també el President de l’Associació de Sant Jordi Rafael Tortosa i els seus dos vicepresidents.

El motiu de la reunió no era altre que el de recollir les opinions i aportacions del teixit socio-econòmic local de cara a establir el calendari fester dels propers anys, tota vegada que s’ha reobert el debat sobre la conveniència de traslladar les festes a cap de setmana. La majoria dels representants que han intervingut a la reunió han expressat la conveniència de celebrar les festes en cap de setmana, formulant diferents aportacions sobre el calendari de dies festius locals.

A partir d’aquesta reunió oberta, l’Ajuntament i l’Associació s’han compromés a traslladar totes les opinions a la mesa de treball que durant els propers dies haurà de prendre una determinació al respecte. En paraules del Regidor de Festes, “ha estat una reunió molt positiva perquè tothom ha pogut parlar obertament, expressar les seues idees i els respectius punts de vista. Precisament el que volem és que totes les aportacions es facen públiques des de la serenitat i la sensatesa, obrint debats però en cap cas batalles. Les festes són de tots els alcoians, i quantes més veus tinguem expressant el seu punt de vista serà més positiu de cara a prendre decisions”.

Ha subratllat també que “en els moments actuals tots hem d’estar a l’alçada de la nostra responsabilitat, i adoptar les decisions que beneficien la majoria, però sempre sent sensibles a les aportacions del teixit socioeconòmic alcoià degut a la complicada situació que travessem. L’Ajuntament i l’Associació de Sant Jordi hem de prendre una decisió, però sempre atenent a raons com les que s’han expressat en aquesta i altres reunions, i no tancant-se en els punts de vista propis. No podem ajornar deu anys més el tema del calendari: és un problema que hem de resoldre de manera responsable i conseqüent”.

(Informació facilitada pel Servei de Premsa del Govern d’Alcoi)