Satisfacció i bona acollida del taller de Serveis de Bar i Cafeteria en els centres de majors, organitzats per la Regidoria de Tercera Edat i SERVEF

Acaba de finalitzar, amb una gran acollida i resultats per part d’alumnes, formadors i usuaris el Taller de Formació per a la contractació de Servei de Cafeteria/Bar, impartit a través del SERVEF, les pràctiques del qual s’han dut a terme en quatre dels centres de majors de la ciutat entre els mesos de Maig i Juliol d’aquest any.

Fa uns mesos es va arribar a un acord de col·laboració entre la regidoria de Tercera Edat, la regidoria d’Empresa, Comerç, Universitat i Treball i l’empresa formadora per a la realització d’aquest curs, que ha suposat la contractació durant tres mesos de tots els joves participants, a més d’oferir-los una qualificació professional que els permet accedir a estudis superiors d’ FP relacionats, i obrir-se pas en el difícil món laboral actual.

Amb un total de 900 h de formació, ha tingut com a destinataris joves aturats entre 16 i 25 anys, sense titulació d’ESO ni FP, ni experiència laboral prèvia. El 100% dels alumnes han treballat al llarg del curs, i tres d’ells acaben el mateix amb un contracte de treball en projectes d’autoempleo e inserció laboral del sector hostaler de la ciutat.

 

 

El curs, a més, perseguia una implicació dels alumnes més enllà del servei, analitzant les necessitats de les persones majors per tal de dinamitzar la activitat dels centres de majors, millorar la comunicació amb el col·lectiu de tercera edat, i al mateix temps ampliar la visió de negoci dels futurs hostalers. Atenent a aquestes necessitats, s’han realitzat més de cinquanta activitats organitzades pels alumnes en els diferents centres de majors, en les que han participat més de 300 persones, i que han sigut valorades positivament pel 100% dels seus representant (més de 200 enquestes).

Sabina Gregorio, regidora de Tercera Edat i Joventut i Infància, destaca: “Estem molt satisfets perquè hem aconseguit aglutinar en un mateix projecte, accions per a afavorir la formació i el treball dels nostres joves (un dels col·lectius més afectats per les xifres d’atur actuals i pel que estem treballant de valent des de la regidoria), la seua relació amb els majors per a superar les possibles barreres intergeneracionals, i la dinamització dels nostres centres municipals, amb activitats diverses per als majors i un treball professional als seus serveis de cafeteria. La bona acollida i els resultats obtinguts ens han animat a sol·licitar de nou al SERVEF la seua realització per a l’any vinent, per tal d’aprofitar el gran treball realitzat”.

A més, dintre del curs s’han organitzat activitats pràctiques en diferents establiments hostalers i fàbriques del sector de la restauració de la ciutat, jornades de treball en xarxes social i Internet, elaboració i entrega de currículums (>50 per alumne) en empreses de la comarca i sessions formatives específiques.

Màrius Ivorra, director de la regidoria d’Empresa, Comerç, Universitat i Treball afirma: “Ara és més important que mai per a l’economia de la ciutat apropar les empreses, els proveïdors i els professionals (presents i futurs) de la ciutat, ja que l’hostaleria continua sent un motor d’empleabilitat a la comarca i província. Per això l’Ajuntament dóna suport a aquest tipus d’iniciatives, formatives i molt pràctiques, i pretén donar un impuls als emprenedors i nous empresaris per tal de poder desenvolupar el seu treball, única manera real de lluitar contra la situació econòmica actual”.

En eixa línea han anat projectes com la borsa d’audiovisuals (pionera a l’estat espanyol), la borsa de naus i locals (facilitant un accés més econòmic als emprenedors), el taller ocupacional (més de 30 persones aturades de llarga duració empleades durant un any), la tramitació de microcrèdits per a emprenedors i empreses de la nostra ciutat.

En aquest projecte, a més, han col·laborat la xarxa de centres de majors d’Alcoi, Associació Professional ASDEF, Dependentias Asociación, Festacafé, Pastamania, Salones Flor de Lys i Helados SIR.

 

(Informació facilitada pel Servei de Premsa del Govern d’Alcoi)