Ja es poden consultar els comptes de totes les regidories a http://pressupostosalcoi.com

 David Abad, regidor pel Bloc-Compromís Alcoi, al capdavant de la Regidoria d’Hisenda, ha habilitat una pàgina web amb la informació dels Pressuposts Municipals, un espai que permet a qualsevol ciutadà accedir a tota la informació relacionada amb els comptes municipals de cadascuna de les regidories. Només cal entrar al web pressupostosalcoi.com i consultar a cadascuna de les pestanyes de la pàgina, per poder conèixer el Pressupost vigent.

Tal com ha subratllat el regidor d’Hisenda David Abad, la creació d’aquest espai web respon a la dinàmica del Govern municipal d’anar posant en marxa els Pressuposts participatius dins una política de total transparència en els comptes municipals: “Els pressupostos municipals tenen els seus canals de publicació a través dels butlletins oficials reglamentaris. Però des del Govern d’Alcoi pensem que és necessari un pas més, i que les noves tecnologies ajuden a fi que els ciutadans puguen accedir fàcilment a aquesta informació. Aquest primer web de Pressupostos 2012 n’és la mostra. De moment, d’una manera senzilla, però a la vegada clara i entenedora. Acceptarem propostes i idees per a les edicions següents”.

A la pàgina, a més de disposar dels comptes, els ciutadans poden accedir a un text del propi Abad en què explica les línies bàsiques de la política pressupostària del Govern alcoià. A més, s’han allotjat les diapositives de presentació dels Pressupostos que van ser projectades durant les reunions mantingudes per a donar a conèixer els comptes abans i després de la seua aprovació; i entre altres continguts, també es poden consultar les memòries de les regidories i les bases d’execució: “Sí que voldria destacar que com a novetat hem introduït les memòries de les regidories… Cada regidor ha exposat amb normalitat i transparència quins són els objectius i les línies d’actuació de la seua regidoria. Voldria agrair a tots els regidors del govern la seua disposició, per una banda, a seguir les línies generals en la seua elaboració i, d’altra, per ajustar i revisar totes les propostes que tenien per a l’any, en alguns casos començant des de zero. Voldria també agrair al cap de l’Àrea Econòmica i a la Interventora la seua dedicació a aquests pressupostos”.