Les famílies amb dificultats econòmiques es podran beneficiar d’imports reduïts de la taxa de brossa

El regidor d’Hisenda, David Abad, ha enllestit la proposta de taxes municipals per a l’any 2013, les quals, tal com s’havia anunciat, queden congelades. Només hi ha una excepció: la taxa de la brossa, que pujarà per imperatiu del Pla d’Ajust impulsat pel Govern central al qual es va acollir el seu dia l’Ajuntament, ja que l’esmentat pla exigia ajustar la taxa al cost real del servei, per la qual cosa s’ha hagut d’augmentar en 12 euros per rebut.

Segons ha subratllat el regidor d’Hisenda David Abad, “des del Govern d’Alcoi es valora com a convenient la continuada adaptació dels impostos i taxes a l’IPC; i més tenint en compte que enguany l’increment de l’IVA suposarà un gran cost a les arques municipals. Però donada la situació econòmica actual, així com l’increment de l’IBI i de la taxa de brossa imposats des del Govern de l’Estat, valorem com a necessari enguany mantindre les taxes en els valors del passat exercici”.

Però, a més, donada la situació de crisi, l’Ajuntament ha impulsat algunes mesures per facilitar el pagament a les famílies amb més dificultats: “Hem inclòs a tots els rebuts un epígraf, abans exclusiu per a jubilats, per què aquelles famílies amb dificultats econòmiques reals puguen beneficiar-se d’un import reduït. Per altra banda, des del Departament de Medi Ambient, junt al de Tributs, hem reestructurat els epígrafs perquè siguen més justos i proporcionals d’acord amb el consum. I a més, s’ha introduït també un epígraf diferent per a locals d’associacions sense ànim de lucre. Volem adaptar la taxa al consum de cada usuari, i alhora aconseguir que l’increment no ofegue encara més a les economies domèstiques de persones que estan en situació d’atur o passant per dificultats econòmiques”, ha assenyalat el regidor.

A banda, el regidor ha indicat que a la proposta per a 2013 es deixa sense efecte la vinculada a la telefonia mòbil, i es fan algunes modificacions puntuals i de redacció en altres taxes i preus públics, incloent la revisió dels preus vinculats obligats pels contractes de subministrament d’aigua potable i d’estacionament de vehicles en vies públiques de permanència limitada. L’Ordenança serà tractada el divendres en la Comissió Informativa de Governança i Règim Intern de l’Ajuntament, i s’espera aprovar-la al Ple ordinari d’aquest mes d’octubre, la pròxima setmana.