La Brigada d’Obres ha anat realitzant diferents actuacions i pràcticament s’ha completat l’itinerari de la Volta als Ponts

La Regidoria d’Espais Comuns i Qualitat Urbana, mitjançant la Brigada d’Obres, al llarg dels darrers mesos ha anat intervenint a diferents punts de la ciutat per tal d’eliminar les barreres arquitectòniques que el nucli urbà encara presenta, les quals dificulten en gran mesura els desplaçament de les persones amb mobilitat reduïda.

Tal com explica el regidor d’ECiQU Paco Blay, “malgrat les dificultats actuals per a que les Brigades municipals puguen fer front a totes les demandes existents, a poc a poc anem intervenint a diferents punts, atenent a la demanda dels col·lectius de discapacitats de la ciutat. Sabem que queden molts punts negres, però estem fent un esforç important per anar solucionant aquests problemes i aconseguint fer una ciutat més amable per a tots i totes”.

A hores d’ara s’han realitzat actuacions a tots els barris, si bé algunes d’elles encara estan en execució. El que sí s’ha portat a terme ha estat una intervenció a pràcticament tot l’itinerari de la popular Volta als Ponts, tal com explica Paco Blay: “Ha estat una prioritat aconseguir que en la ruta urbana segurament més utilitzada pels alcoians es puga completar sense cap barrera arquitectònica. Només queda un punt, al carrer Bambú, on existeix certa dificultat, però ja hem previst l’actuació que es portarà a terme, i en breu s’executarà junt a d’altres obres previstes”.

El regidor ha subratllat que el programa d’eliminació de les barreres arquitectòniques és per a 4 anys: “No podem solucionar tots els problemes immediatament, però procurem que tots els mesos s’avance en aquest aspecte, ja que des del primer moment ha estat una prioritat per al Govern aconseguir una ciutat accessible i més agradable per als vianants”.

(Adjuntem, a la secció “Arxiu audiovisual”, un informe amb les intervencions realitzades i previstes a curt termini)