Amb relació a les últimes declaracions aparegudes en distints mitjans de comunicació sobre el concert de Serrat i Sabina “Dos pájaros contraatacan”, Anna Serrano, regidora de l’Ajuntament d’Alcoi, vol aclarir a l’opinió pública el següent:

Que en el mes de novembre de 2011 es va produir el primer contacte entre la Regidoria de Cultura i una empresa (Parrot Music, SL), que va oferir la possibilitat que es realitzara el concert a la nostra ciutat. És per això que, considerant que era un acte de gran interés, jo mateix vaig enviar un escrit a l’empresa el dia 16 de novembre de 2011 reservant una possible data per a l’acte, amb les contraprestacions econòmiques que comportava (66.000 euros + IVA, als quals s’havia de restar el 45% del valor de les entrades a partir de les 7.000 entrades) Aquest escrit té només la intenció de reserva de data, sense saber si per part dels mànagers dels artistes del concert s’acceptava o no el concert a Alcoi.

En el mes de gener es presenta davant la Regidoria l’empresa Gos-Hot CB com l’empresa que té l’exclusiva del concert. I amb aquesta empresa s’acorda que el concert es pot dur a terme a Alcoi el dia 1 de juliol. A partir d’ací es comunica a Parrot Music que es contractarà amb qui té l’exclusivitat del concert i que qualsevol sol·licitud amb alguna altra empresa queda anul·lada.

El dia 23 de gener es firma un escrit de part de la Regidoria de Cultura i Gos-Hot en què s’acorda que el concert tindrà un cost de 0 euros per a l’Ajuntament si s’arriba a les 7.000 entrades. Si no és així, l’Ajuntament es compromet a pagar un import màxim de 10 euros per cada entrada que falte fins arribar a les 7.000. L’escrit també assenyala que en concertar la data amb els artistes es firmarà un contracte en què se’n concretaran tots els detalls.

Finalment el contracte es firma el dia 4 de juny i, després de negociacions amb l’empresa, en aquest contracte no es fa cap referència al total d’entrades que s’han de vendre perquè el concert es duga a terme, ni tampoc que l’Ajuntament d’Alcoi haja d’assumir cap cost. Amb aquest contracte s’anul·len tots els compromisos anteriors amb la mateixa empresa que du el concert i també amb l’empresa que inicialment l’havia oferit.

Sobre les declaracions relatives a les diverses empreses que es relacionen tant en un assumpte com en l’altre (Teatre Calderón) cal aclarir que:

Parrot Music és una de les promotores més importants de la província d’Alacant i, per això, amb aquesta empresa es van contractar quatre dels molts altres espectacles de la programació presentada per al primer trimestre de funcionament del Teatre Calderón. Però s’insisteix i s’ha de tornar a recalcar que també s’ha contractat amb altres empreses de programació d’espectacles i s’ha acordat també programació amb distintes entitats artístiques d’Alcoi amb l’objectiu d’oferir una programació variada, per a tots els públics i gustos, en contra del que alguns vaticinaven. El sistema que s’ha proposat en aquest cas (caixé + taquilles) és habitual en molts espectacles i en moltes sales: així, per exemple, aquesta empresa des de fa temps ha estat treballat a Alcoi amb el govern anterior del PP (en la programació cultural del mateix Ajuntament –concert de David Bisbal, per exemple–; en el Teatre Calderón oferint concerts de música pop, espectacles per als “Dijous al Calderón”, etc.).

Ja s’ha aclarit en reiterades ocasions que les empreses Gal·la Events ni Pro 21 no formen part de la UTE del Teatre Calderón (Unió Temporal d’Empreses, formada per 3 empreses, que ha guanyat el concurs d’adjudicació de la gestió del Teatre Calderón), ni han estat subcontractades com a empresa per la UTE. És obvi que aquelles empreses esmentades no tenen, ni l’una ni l’altra, cap relació laboral amb l’Ajuntament d’Alcoi.

Des del Grup Municipal del BLOC lamentem que els excompanys de govern (PSOE I EU) hagen posat més interès a perseguir persones del BLOC que a treballar pel poble d’Alcoi amb lleialtat i generositat i, fins i tot, més encara que al mateix Partit Popular, responsable de la majoria dels projectes erronis que ara llastren la gestió de la nostra ciutat (deute municipal, nous jutjats, Hotel de la Font Roja, Serelles, polígon de la Canal,…). I, mentrestant, al Bloc hem suportat de forma discreta i sense fer públics desplantes, “pontejades”, falta d’informació en temes transversals, etc., per part dels nostres exsocis, i tot això sembla que ara no importe tant.

En definitiva, la virulència i dedicació que estan emprant en la persecució d’unes gestions que han estat correctes des del punt de vista jurídic i administratiu (com han reconegut els mateixos excompanys, i que tot i ser votats a favor també pel PSOE i per EU, ara són posats en dubte), no són més que una mostra de l’odi cap al BLOC que, en contra del que molts esperaven, va fer possible el govern de progrés a Alcoi. Però per a alguns “el fin justifica los medios”.

Tot fa pensar que una vegada aconseguits els vots del BLOC per part del PSOE i EU per a obtenir l’Alcaldia i la possibilitat de governar a Alcoi —malgrat els pobres resultats electorals obtinguts—, el BLOC els feia nosa, els molestava, i buscaven la manera d’expulsar-nos de la gestió dels problemes del poble, al qual ens hem dedicat amb il·lusió i entrega. La crisi de govern creada, evitable amb una bona coordinació, respecte i diàleg sincer –cosa que no ha existit–, evidencia que estan més preocupats, una vegada més, pel interessos de partit i del rèdit electoral, que a atendre els problemes reals dels ciutadans i treballar per tornar Alcoi al lloc que sempre hem defensat.

En qualsevol cas, negar el dret a treballar a persones per raons d’ideologia política, com està fent-se amb un militant del BLOC, no solament és anticonstitucional sinó que obre un període (s’enceta un meló), en el qual cap empresa relacionada o amb amistats i/o afinitats amb algun dels partits en el govern, podran treballar com a proveïdors per a l’Ajuntament (impremtes, llibreries, construccions, electricistes, botigues, informes diversos, assessories, etc.).

Una vegada més, i seguint amb la nostra política d’informació i transparència, els adjuntem els enllaços al nostre web on poden consultar la cronologia de tota la gestió realitzada en aquests dos temes (amb documents adjunts) i també els vídeos dels distints actes realitzats en què s’explica.

www.blocalcoi.com/transparencia

www.blocalcoi.com/bloc-tv