Sabina Gregorio: “Molts estudiants universitaris hauran de pagar ara la matrícula del curs passat i la d’enguany, perquè acaben de comunicar-los que els han denegat la beca de l’any passat”.

La regidora del BLOC-Compromís a l l’Ajuntament d’Alcoi, Sabina Gregorio, ha informat que presentaran en el pròxim Ple de dilluns 17 de desembre, un prec perquè l’Ajuntament d’Alcoi defense els estudiants de la nostra ciutat —als quals se’ls havia notificat per part de les universitats que eren beneficiaris de beques i que ara la Generalitat Valenciana els ha denegat aquestes ajudes. L’administració local hauria de fer de mediadora entre els estudiants i la Conselleria d’Educació.

Segons la regidora, la Generalitat Valenciana ha publicat la resolució de les beques universitàries del curs passat  una vegada començat l’actual (2012-2013). Aquest retard ha provocat un perjudici econòmic molt greu per als estudiants, que s’acaben d’assabentar que no els han concedit la beca del curs passat. I el que és més greu encara és que les universitats els havien comunicat que sí que els havien concedit les beques. La situació s’agreuja perquè hauran de pagar ara la matrícula del curs passat, al mateix temps que han de fer front a la matrícula d’enguany perquè encara no s’ha publicat la convocatòria de beques per al curs actual.

La regidora nacionalista insisteix en el fet que la consellera d’Educació va anunciar públicament un increment del 10% de la partida pressupostària destinada a beques, i ara, per contra, la partida s’ha reduït més del 20%. És per això que des del Bloc-Compromís demana que s’inste la Generalitat Valenciana a complir amb les seues declaracions.

Aquesta manera d’actuar del govern del PP és un nou incompliment dels compromisos adquirits i un atac a l’accés de la ciutadania als estudis universitaris, que atempta contra una de les grans fites de l’estat de benestar com és l’educació pública i de qualitat per a tothom, independentment del seu origen social o cultural.

 

Sabina Gregorio Molina.

 Regidora del BLOC-Compromís a l’Ajuntament d’Alcoi