David Abad: “L’estalvi que diu el govern no és real, ja que el govern ha augmentat el nombre d’assessors o eventuals en un més. L’estalvi no respon en absolut a una política d’austeritat”

El regidor del BLOC-Compromís a l’Ajuntament d’Alcoi, David Abad, ha denunciat les dades que el govern municipal ha donat sobre l’estalvi que s’inclou en els pressuposts d’enguany, i desmenteix que l’estalvi siga real amb relació a l’any passat i que siga fruit d’una política d’austeritat. “En realitat no hi ha reducció en les quantitats previstes per als assessors, ja que la reducció de la massa salarial procedeix dels dos assessors i mig que ha deixat de tenir el BLOC i de la no dedicació exclusiva del regidor Jordi Martínez, que és diputat i per tant seria incompatible gaudir de dos sous”.

Abad insisteix que la informació facilitada pel govern es presta a engany, perquè en realitat EU, amb 2 regidors, té 4 eventuals (un secretari de grup i tres assessors), mentre el PSOE, amb 7 regidors, en té 9 (dos secretaris de grup –un d’ells a mitja jornada-, 4 assessors -dos a mitja jornada-, i tres d’Alcaldia). Cal remarcar que l’alcaldia té en el nou pressupost un assessor més que fins ara.

Declaració en àudio-mp3 punxeu ací

Un altre tema sobre el qual el govern no ha dit la veritat és que l’estalvi en personal era també perquè a partir d’ara els membres de la Junta de Govern no cobraran indemnitzacions per assistències, quan en realitat mai no s’han pagat en aquesta legislatura perquè els regidors ja tenien dedicació exclusiva. Ara, en canvi, sí que hi ha un Regidor en Junta de Govern sense dedicació exclusiva.

Finalment, el regidor del BLOC-Compromís recorda que “la transparència de la qual tant agrada presumir a l’actual govern PSOE-EU hauria de ser real, i no donar dades confuses o manipulades que poden prestar-se a una interpretació equivocada com ha passat en el tema dels assessors o eventuals. Aquest és un tema que preocupa molt a la ciutadania i s’ha de ser clar. Nosaltres hem proposat des del principi reduir la plantilla de l’Ajuntament en 3 assessors reals, i el govern no ho ha acceptat en cap moment”.

David Abad, regidor del BLOC-Compromís a l’Ajuntament d’Alcoi.