David Abad: “Hi ha una gran part del deute de les administracions públiques que des del BLOC-Compromís considerem il·legítim, i que s’hauria de revisar des del principi”

El regidor del BLOC-COMPROMÍS a l’Ajuntament d’Alcoi, David Abad, ha informat que han presentat una moció per a ser debatuda –i aprovada en el seu cas– sobre una part del deute de les administracions públiques que el regidor considera que és il·legítim. “No oblidem que el deute públic i el pagament dels seus interessos ocupen ja una part més que important en la distribució dels pressupostos de les Administracions Públiques. I aquest afecta de manera negativa, i molt, els serveis que presten els ajuntaments”.

Declaració en àudio-mp3: punxeu ací.

Per al regidor del BLOC-Compromís, “una part d’aquest deute pot tenir un origen que no és legítim, ja que es basa en rescats financers que superposen els beneficis d’uns pocs als de la majoria, naixen d’unes polítiques fiscals injustes per a la majoria, i utilitzen uns mecanismes financers que no tenen més justificació que la de concedir preponderància econòmica, política i social a bancs i altres organismes financers”.

Per altra banda, explica Abad, la Constitució de l’estat espanyol va estar reformada de manera urgent a l’agost de 2011, amb l’objectiu precisament de donar prioritat absoluta al pagament del deute a les entitats financeres, per damunt de les obligacions relatives a les necessitats socials bàsiques de la ciutadania. “Amb aquest reforma el prestador no assumeix cap risc, tot el risc corre de compte del prestatari, quan en realitat es tracta d’una operació mercantil a dues bandes”.

Per això, acaba el regidor, “proposarem que en el Ple s’exigisca a qui corresponga una moratòria immediata dels deutes financers de les administracions públiques, la realització d’una auditoria amb control ciutadà d’aquest deute il·legítim, la derogació de la reforma constitucional d’agost del 2011, i una reestructuració del deute legítim subordinant-lo a la garantia de la cobertura dels serveis públics i prestacions socials bàsiques”.

 

David Abad, regidor del BLOC-Compromís a l’Ajuntament d’Alcoi.