Paco Blay: “Es tracta d’avançar-se als temps i anar pensant en sistemes que faciliten l’accés al Centre de la manera més àgil i sostenible que ajude a millorar la qualitat de vida dels ciutadans”

 El regidor de COMPROMÍS a l’Ajuntament d’Alcoi, Paco Blay, ha informat que el seu grup presentarà al proper Plenari de un prec perquè pose en marxa un estudi sobre la possibilitat d’establir una Central de Distribució Logística de mercaderies de cara a una futura peatonalització del Centre que dificultaria la circulació dels vehicles de les empreses distribuïdores.

Declaració en àudio-mp3: punxeu ací

El regidor recorda que la proposta surt de l’anunci del govern local de què inclourà en el Pla d’Acció Comercial la peatonalització del carrer Sant Llorenç amb vistes a una millora de l’activitat comercial. “Compartim la iniciativa, entre altres raons perquè les vegades que s’ha fet puntualment ha deixat prou satisfets els comerciants de la zona. Però des del nostre punt de vista la iniciativa ha d’agafar més vol en el futur, en el sentit que s’haurà d’ampliar la peatonalització tant en el nombre de carrers com dels horaris”.

Per això considera Blay que, per ser una iniciativa econòmica i urbanística important per a la ciutat, s’haurà d’estudiar bé i consensuar-ho abans amb els afectats i els departaments implicats (comerciants, veïns, Policia Local, Urbanisme, etc.). En el cas de què l’ampliació es portara a terme, és segur que l’accés al centre per als distribuïdors seria un poc més complicat, i “per això convindria avançar-se a aquesta possible situació, analitzant una possible solució: la creació d’una mena de Central de distribució que s’encarregara de tot, d’arreplegar mercaderies i de repartir-les”.

Es podria exigir, a més a més, que la distribució es fera amb vehicles elèctrics, la qual cosa reduiria dràsticament la contaminació urbana, ajudaria de veritat a construir a la ciutat una mobilitat sostenible i potenciaria l’ús d’aquest tipus de vehicles de futur.

Acaba la seua nota el regidor de Compromís recordant que fins i tot pot portar-se endavant la iniciativa com una prova durant uns mesos per fer-ne després una valoració, tant econòmica com logística i mediambiental. “Fins i tot la iniciativa podria emmarcar-se en el projecte europeu anomenat STRAIGHTSOL, sobre el problema de distribució de mercaderies en àmbits urbans. I, si funcionara, podria ampliar-se el sistema a tota la ciutat”.

Paco Blay, regidor de Compromís a l’Ajuntament d’Alcoi.