David Abad: “El nostre grup ja ho ha proposat vàries vegades, però la nostra proposta no ha estat compartida per la resta de grups municipals, per això ho vam tornar a recordar en el passat Ple” 

El regidor de Compromís a l’Ajuntament d’Alcoi, David Abad, considera que els veïns i veïnes del centre de la ciutat, i ateses les circumstàncies difícils d’aparcament d’aquesta zona,  haurien de tindre almenys una tarifa especial en l’ORA, de la mateixa manera que s’està fent a ciutats com Gandia o València.

Declaració en àudio-mp3: punxeu ací. 

Abad manifesta que els problemes d’aparcament que tenen els residents del centre d’Alcoi són permanents: cases antigues que no tenen aparcaments en l’edifici, o bé són carrers on no es pot aparcar de cap manera (Sant Nicolau, Sant Francesc, Santa Rita, etc.), o bé si es en alguns es pot la majoria són de zona blava i per tant de pagament. “Per això considerem que se’ls podria aplicar una tarifa especial o un sistema d’aparcament diferenciat, que podria ser al mateix temps una bona manera de promocionar que es visca al centre. Entenem que això implicaria una modificació del contracte de la ORA, i per això vam demanar en el Ple que s’estudiara” .

El regidor recorda que ja van proposar fa uns anys que es confeccionara un Pla especial d’aparcaments per als veïns del Centre per tal de minimitzar l’hostilitat que el Centre presenta en aquesta tema, però va estar rebutjat pel PP. “I quan estàvem en el govern també ho vam proposar, peròno vam tenir bona acollida en els altres socis de govern, per això ens alegrem que l’Alcalde es comprometera a estudiar el tema en el passat Ple”.

Segons Abad, si és cert que una bona manera de revitalitzar el Centre és aconseguir que les persones –joves sobretot– tornen a viure al Centre, no és menys cert que se’ls de donar tota classe de facilitats per a què les seues condicions de vida no siguen hostils, i l’aparcaments n’és un. “La solució és o be un bo-aparacament per a residents, o tarifes diferents, etc. La tecnologia avui permet tot tipus de variants”.

David Abad. Regidor de Compromís a l’Ajuntament d’Alcoi.