Rafa Carbonell: “Durant tots aquests anys, m’he dedicat, en cos i ànima, a fer realitat la meua vocació de servei al meu poble i a les persones. Ha estat un orgull incomparable treballar per Alcoi i per a les alcoianes i els alcoians, des de la política.”

El portaveu de Compromís, en una roda de premsa feta aquest matí, ha comunicat que no es presentarà com a candidat a les pròximes eleccions municipals i que, a més deixa la política de primera línia.

Rafa Carbonell, regidor des de 2007 i en política activa des del 93, ha expressat que aquesta és una decisió personal i molt reflexionada, que considera que tots aquests anys en una mateixa ocupació ha estat un temps suficient i adequat. És per això que demanarà la seua  reincorporació com a docent al centre on ha treballat des de l’any 2000.

Des de Compromís consideren que és una pèrdua important per al grup, tant des del punt de vista personal com polític, però que entenen i respecten la seua decisió. La formació pretén encarar la segona part d’aquesta legislatura amb noves dinàmiques i nous lideratges en plural

El regidor insisteix que: “Des de Compromís no s’entén la política com un modus vivendi, sinó com una veritable vocació de servei públic. I, de la mateixa manera que decidim dedicar-nos-hi en una etapa de la nostra vida, tampoc no ens costa eixir-nos-en amb naturalitat.”

Anna Climent serà la nova regidora de Compromís que s’incorporarà al grup. Aquesta biòloga, màxima representants de la Coordinadora d’Estudis Eòlics del Comtat i reconeguda activista a les nostres comarques, ha estat la persona escollida per a ocupar el càrrec que Carbonell deixa vacant.

El grup municipal de Compromís conclou que en les pròximes setmanes es formalitzarà la renúncia de Carbonell i serà David Abad qui ocuparà el lloc de portaveu, que ja ho va ser quan formaven part del Govern. En aquesta nova etapa Compromís té el convenciment que esdevindrà un veritable moviment ciutadà que fa política i que es dedica a solucionar problemes i no a crear-los.