Anna Serrano: “Demanem en el pròxim Ple que s’estudien els encreuaments on el semàfor estan groc intermitent per als cotxes i verd per a les persones i, on es puga tècnicament, que es canvie a roig per als vehicles”.  

Anna Serrano, regidora de Compromís, ha expressat que Alcoi hi ha molts encreuaments de carrers en què quan el semàfor està verd per al pas de vianants, està groc intermitent per als vehicles —i no roig. “Tot i que la majoria de vegades els conductors actuen correctament, alguns veïns es queixen que hi ha conductors que no respecten el dret de pas de les persones, o fins i tot que es despisten”.

Declaració en àudio-mp3: punxeu ací.

La regidora entén que: ”Les ciutats han d’estar al servei de les persones i hem d’intentar posar totes les facilitats perquè Alcoi els resulte un espai còmode, sense obstacles ni perills. És qüestió de prioritats: hem de protegir el vianant, que és en definitiva la part més feble de la mobilitat de la ciutat. Pensem, per exemple amb persones que tenen mobilitat reduïda, persones que van amb carrets de bebés, etc.”

Segons Anna Serrano: “Per a preservar el pas dels vianants, els tècnics municipals poden valorar en quins encreuaments es pot canviar el semàfor per als vehicles de groc intermitent a roig; i, on no siga possible, reforçar la senyalització i la seguretat amb reductors de velocitat”.

 

Anna Serrano, regidora de BLOC-Compromís a l’Ajuntament d’Alcoi