Paco Blay: “La crisi ha afectat sobretot el sector de la construcció, que està sota mínims. I cal impulsar i donar facilitats al sector perquè recupere part de l’activitat i cree llocs de treball ”.  

El regidor de Compromís a l’Ajuntament d’Alcoi, Paco Blay, ha informat que proposaran al govern municipal, en el pròxim Ple, que s’elabore un Pla de rehabilitació, renovació i regeneració urbanes. “Aquest Pla podria ajudar a dinamitzar l’activitat del sector i crear llocs de treball, ja que la construcció d’edificis actualment és molt baixa i cal buscar alternatives per al sector”.

Declaració en àudio-mp3: punxeu ací. 

El regidor recorda que fa poc el govern de l’estat va publicar una Llei en aquest sentit i que abasta molts aspectes relacionats amb el tema proposat i és molt ambiciosa quant a objectius (art. 3 de la Llei 8/2013, B.O.E. núm. 153, de 27-06-2013). “Aprofitant la publicació d’aquest marc legal, des de Compromís pensem que podria aprofitar-se per a enllestir un Pla per a la ciutat d’Alcoi, que fora globalitzador, que tinguera en compte la realitat social i econòmica del sector al nostre municipi i que integrara altres iniciatives anunciades o en marxa”.

Blay insisteix que el Pla hauria d’incloure tot allò que fóra renovació, millora i regeneració urbanes en qualsevol indret del municipi (no solament el Centre Històric): rehabilitació i pintura de façanes, renovació d’edificis, intervencions d’eficiència energètica, etc. “El Pla hauria d’incloure tot allò que comporte tant una millora del paisatge urbà com de les condicions dels edificis i la seua sostenibilitat. Seria una mena de programa orientat sota la idea de “ALCOI, ARREGLA’T”, semblant al “Barcelona, posa’t guapa”, de fa uns anys i que tantes sinergies positives va suscitar”.

Acaba la seua nota el regidor de Compromís manifestant que aquest Pla de regeneració urbana hauria de ser fruit del consens entre els grups polítics i els sectors implicats, que ajudaren a perfilar millor les necessitats, la qualificació i la tipologia de les intervencions.

 

Paco Blay, regidor del BLOC-Compromís a l’Ajuntament d’Alcoi.