Compromís lamenta que el govern PSOE-EU no haja volgut fer assequibles a empreses locals els contractes de neteja viària i d’edificis municipals‏

David Abad: “L’objectiu de fer contractes més reduïts era donar oportunitats a empreses d’economia social, preferentment locals o comarcals; i açò no perjudicava els treballadors actuals, que per llei tenen garantit el seu lloc de treball” 

El grup municipal de Compromís lamenta que el govern PSOE-EU rebutjara la seua proposta perquè els contractes actuals es feren per separat, amb plecs de condicions diferenciats, a fi que empreses locals o comarcals tinguen més possibilitats d’accedir-hi. Cal recordar que els contractes de la Recollida de Brossa i Neteja Viària de la ciutat i d’Edificis Municipals han caducat i estan en període de revisió. 

Declaració en àudio-mp3: punxeu ací.

El portaveu del grup, David Abad, proposava que se separaren els contractes en lots reduïts, perquè hi pogueren concursar petites empreses d’àmbit local o comarcal. “En la nostra proposta no es posaven en perill els llocs treball dels operaris actuals, que ja estan garantits per Conveni. A més, pensem que cal donar oportunitats a tots aquells emprenedors que vulguen consolidar o crear empreses d’Economia Social” —puntualitza el regidor. 

Finalment, la proposta també pretenia, segons Abad, “convertir l’Ajuntament en l’impulsor d’aquest tipus d’iniciatives, ja que en els temps de crisi que patim, més que convertir tots els operaris de neteja en funcionaris municipals —una de les possibilitats que podria haver damunt la taula— cal donar suport i assessorament als treballadors de les empreses concessionàries actuals. I una bona fórmula podia ser que constituïren empreses o cooperatives de treball associat per poder optar als concursos que s’hi hagueren convocat”. 

David Abad, Portaveu de Compromís a l’Ajuntament d’Alcoi.

 

Declaració en àudio-mp3

Arxivat en: General

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *