Compromís denuncia que cada curs es perden linies en valencià en el nostre sistema educatiu per decisió de la Conselleria.

Anna Serrano: “Amb el pretext de reestructuracions tècniques dels grups escolars, sobretot en Secundària, els grups de línia en valencià van disminuint; per tant, no es respecta la voluntat dels pares a l’hora de triar llengua.”

La regidora de Compromís a l’Ajuntament d’Alcoi, Anna Serrano, denuncia que la Conselleria d’Educació porta una política sistemàtica de disminució de les línies en valencià en el sistema educatiu,  sobretot en Secundària i Batxillerat, amb la qual cosa s’estan oposant a la voluntat dels pares que han manifestat clarament que volen que els seus fills siguen escolaritzats en valencià. “La voluntat dels pares que els seus fills reben ensenyaments de religió és respectat escrupolosament, però quan es tracta d’ensenyament en valencià ja no es respecta de la mateixa manera”. 

Declaració en àudio-mp3: punxeu ací 

 Segons la regidora, el procés ve de lluny –des que governa mana el PP a la Generalitat- i ho han fet fins ara de forma encoberta i subtil; però ara, amb l’excusa de la crisi estan augmentant les ràtios per aula i agrupant els alumnes sense tenir en compte les seues opcions lingüístiques.En aquests casos és evident quina llengua és la que perd: el valencià. Fins i tot la Conselleria en aquests últims anys ha restringit moltíssim els grups de valencià als instituts; per tant, si algú vol anar a un determinat centre on l’administració no ha previst que hi haja grup en valencià, no hi ha opció a poder sol·licitar plaça en línia —i això no vol dir que no hi haja demanda. A més, lògicament, la massificació que representa la nova situació”.

Serrano és molt taxativa en aquest tema: “És clar que l’objectiu de la Conselleria d’Educació és acabar amb el valencià en el sistema educatiu, tot i que se li omple la boca afirmant que són mes valencians que ningú”.

Per a la regidora de Compromís, “és responsabilitat de la Conselleria d’Educació que les línies en valencià vagen perdent-se a poc a poc, a pesar de l’esforç que s’ha fet des de l’Escola Valenciana al llarg dels anys per a aconseguir que la línia en valencià assolira un prestigi i un reconeixement per part de les famílies que han optat perquè els seus fills estudiaren en la nostra llengua.”

 

Anna Serrano, regidora de Compromís a l’Ajuntament d’Alcoi

Arxivat en: General

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *