COMPROMÍS recorda que la setmana de la mobilitat no s’ha deixat notar en Alcoi

Anna Climent i Montllor: “Fóra bo que els actes que recorden la ciutadania com tindre una vida més sostenible ecològicament foren promocionats per un Ajuntament progressista, com per exemple la setmana de la mobilitat.” 

Del 22 al 29 de setembre se celebra internacionalment la setmana de la mobilitat i és una bona ocasió per mantenir en la ciutadania l’esperit costant de treballar per una mobilitat sostenible i segura. Segons Anna Climent, “per tal d’alliberar-se de l’esclavatge del cotxe particular, cal promocionar iniciatives que potencien diferents maneres de moure’s per la ciutat, fomentant la inter-mobilitat, és a dir, utilitzar més d’un mitjà de transport per a desplaçar-se (cotxe, autobús, bicicleta, a peu, tramvia en cas d’haver-ne…) i anar a la feina, de compres, anar a l’escola…”

 Declaració en àudio-mp3: punxeu ací. 

Climent recorda que la mobilitat sostenible i segura té dues grans potes: d’una banda cal una conscienciació ciutadana que valore l’ús de transports alternatius al cotxe particular per a millorar la qualitat de l’aire, la prevenció d’accidents de trànsit, l’ús racional de combustibles, la salut física i mental de l’individu perquè es fa esport mentre es desplaça… I de l’altra banda cal que les administracions potencien i faciliten eixa intermodalitat amb la confecció de carrils bici, l’adequació dels circuits d’autobús a les demandes de la gent, promoció de vehicles respectuosos amb el medi ambient, foment d’iniciatives com la compartició de vehicle per a circular sempre amb el màxim de viatgers… 

La futura regidora insisteix que “malgrat que estem a meitat de la setmana de la mobilitat,  encara no s’ha vist cap iniciativa des de l’Ajuntament d’Alcoi per a publicitar aquest esdeveniment, com altres anys sí que s’ha fet: un dia d’autobús gratuït, rutes en bicicleta per la ciutat… Sempre els esdeveniments de commemoració tenen un caire simbòlic, però aquest no és menor perquè ajuden a implantar una consciència necessària per a què quan s’impulsen després mesures, ja gaudisquen d’una acceptació prèvia per part de la ciutadania”.

 

Anna Climent i Montllor, del Grup Compromís a l’Ajuntament d’Alcoi.

Arxivat en: General

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *