Paco Blay: “Ens hem reunit amb l’equip redactor, hem vist bona disposició, però algunes de les nostres propostes no tenen resposta definitiva encara”

El regidor de Compromís a l’Ajuntament d’Alcoi, Paco Blay, ha informat que el seu grup s’ha reunit amb l’equip redactor del PGOU per a analitzar conjuntament l’estat de redacció, l’orientació general i estudiar alguns aspectes concrets. “Ha hagut bona disposició per les dues parts, d’escoltar-se mútuament, i pensem que si hi ha voluntat de consens, es pot enllestir entre tots un PGOU que responga a les necessitats de futur de la ciutat”.

Declaració en àudio-mp3: punxeu ací. 

Segons el regidor, “en la reunió s’ha fet un repàs dels criteris fonamentals que ha elaborat l’equip redactor per a orientar tot el Pla General (ciutat compacta, consolidació de la tradició industrial, renovació urbana front a nous desenvolupaments, centralitat turística, sostenibilitat…), que des de Compromís compartim en principi a falta de concreció urbanística i normativa”.

Així mateix es van repassar temes concrets sobre espais industrials (Rodes, Rambla Baixa…) i de Patrimoni Històric (Centre Històric, Molinar, Catàleg…), que encara estan en fase d’elaboració, i per als quals demana l’equip la col·laboració de tots. “Des de Compromís vam fer arribar les nostres propostes sobre tots aquests temes, sense arribar a cap acord, ja que són temes complexos que s’hauran d’estudiar seriosament si es vol encertar en la millor solució”.

Segons Blay, malgrat ser solament un primer contacte entre l’equip redactor i el grup municipal de Compromís, la reunió va ser profitosa perquè es va posar damunt la taula per part de Compromís propostes importants així com alguna discrepància inicial. “Però el clima va ser cordial, en general, i es va poder manifestar una bona disposició a col·laborar per part de tots, malgrat no estar plenament d’acord amb tots els temes”.

 

Paco Blay, regidor del BLOC-Compromís a l’Ajuntament d’Alcoi.