COMPROMÍS exigeix una reunió conjunta de tots els sectors implicats EN la reforma de l’autobús‏

David Abad: “Tant de parlar de participació, i encara no han convocat una reunió de treball amb tots els sectors implicats, ni tan sols amb els grups municipals, malgrat la importància econòmica i social que té el tema per a la ciutat.”

El regidor i portaveu de Compromís a l’Ajuntament d’Alcoi, David Abad, ha manifestat el seu rebuig a la manera com està portant el govern municipal el tema de la reforma dels autobusos, perquè no ha convocat ni una reunió conjunta amb els grups afectats, ni tan sols amb els grups municipals, perquè es puguen expressar i discutir, entre tots, les distintes propostes. “A l’estiu, en principi, vam dir que ens semblava raonable a proposta que el govern va presentar, però que esperaríem a conéixer els detalls del contracte; i a algunes observacions que vam fer en aquells moments, i hui ens hem enterat que hi ha convocatòria de Ple per a este divendres i que no entra cap modificació de contracte. Sols els traçats de les línies”.

Declaració en àudio-mp3: punxeu ací.

Per a veure el text complet de la proposta: punxeu ací.

Abad insisteix en aquest sentit: “Un tema de tanta transcendència per  a la qualitat de vida dels ciutadans i les arques municipals, ni tan sols està plantejat que puga rebre almenys el dictamen del Consell Social, on estan representats tots els sectors socials i econòmics de la ciutat. Estan actuant com el PP quan tenia majoria absoluta”.

El regidor informa que el seu grup té enllestides unes propostes raonables sobre la reforma del autobusos, que tenen a veure amb el contingut econòmic del mateix contracte (que plantegen que siga com en el transport universitari) i el seus efectes sobre els treballadors, com sobre els itineraris de les línies (en proposen tres, respectant i millorant els traçats de la proposta del govern), així com sobre d’altres aspectes complementaris (línia al poliesportiu per als xiquets entre setmana, autobusos més xicotets i ecològics, etc.). Segons el portaveu de Compromís, “hem fetes arribar les propostes al Govern vist que no va a convocar cap reunió de treball entre tots els que tinguen alguna cosa a dir (i el Consell Social seria una bona plataforma)”.

Des de Compromís insisteixen que no entenen la pressa manifestada pel regidor de mobilitat en voler aprovar tan prompte solament la reforma de les línies, quan hi ha tants aspectes per a tractar. “Si el govern sabia que el contracte s’havia de modificar enguany (l’últim de vigència perquè es va signar en 2009), no s’entén com ho ha deixat per a última hora, i com solament pretén reformar les línies i no tota la concessió. És ara un bon moment de revisar en profunditat el contracte, però no es veu voluntat o capacitat de portar-ho endavant. És evident que ha estat o un error de gestió o de planificació. La pressa no és mai ha estat bona consellera”. De fet el Portaveu manifesta que encara no tenen accés a l’expedient complet i que hui mateix s’han assabentat que el govern proposa un Ple per a esta mateixa setmana.

Acaba la seua nota el regidor reiterant la disposició del seu grup a col·laborar per a la millora del servei d’autobusos a Alcoi, però sempre que es faça correctament i no de forma unilateral. “Per exemple, és incomprensible que comencen a pintar senyalització horitzontal relacionada amb el canvi de línies quan encara no s’ha aprovat en Ple. El nostre compromís és amb els ciutadans, no amb un govern que actua de forma tan poc democràtica”.

David Abad, Portaveu de Compromís a l’Ajuntament d’Alcoi.

Arxivat en: General

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *