COMPROMÍS DEMANA QUE ES REVISE TOT EL CONTRACTE DE L’AUTOBÚS PERQUÈ SOLAMENT AFAVOREIX L’EMPRESA I NO A LA CIUTAT

David Abad: “Si només es modifiquen les línies i no es revisa la part econòmica del contracte continuarem tenint un dèficit econòmic important. Estarem cometent el mateix error que va fer el PP en 2009”.

David Abad, regidor i portaveu de Compromís a l’Ajuntament d’Alcoi, ha anunciat que el seu grup demanarà que l’assumpte s’ajorne fins que hi haja una modificació de la part econòmica del contracte i per tant, no votarà a favor de l’aprovació exclusiva del canvi de línies en el transport urbà “perquè és inconcebible aprovar una modificació de línies i trajectes sense una modificació de la part econòmica del contracte, com així es pot deduir d’alguns informes tècnics”.

Abad insisteix que: “Ara està reproduint-se la mateixa situació que en 2009, quan governava el PP, i es va aprovar la modificació de contracte amb TUASA amb els vots en contra dels tres partits aleshores en l’oposició —PSOE, Bloc i EU. En aquells moments la resta de partits ens vam queixar del mateix: de la pressa per aprovar-ho, d’haver-nos lliurat la documentació a última hora i de firmar un contracte que afavoria clarament l’empresa perquè no la controla ningú i l’Ajuntament s’ha de fiar de les dades que donen (com remarquen els informes tècnics)”.

Amb la modificació proposada ara seguiríem afavorint a l’empresa, perquè valida (fins a una nova negociació) un contracte que perjudica considerablement a la ciutat i que beneficia totalment a l’empresa. “Només cal recordar que el servei d’autobusos, des de 2009 fins al dia de hui ha pujat el 29%, vora 400.000 €, per culpa d’eixa fórmula econòmica que es vol prorrogar ara mateix.” Des de l’1 de gener de 2013 es podia haver modificat els termes del contracte amb TUASA i fins a hui no s’ha fet res.

Compromís sempre ha tingut el mateix criteri: que cal revisar exhaustivament el contracte i estudiar-ne tots els detalls i que la modificació de les línies de l’autobús és un tema complementari que s’ha de consensuar amb els ciutadans, i el Consell Social (amb presència de tècnics) pot ser el fòrum on fer-ho.

El regidor insisteix que: “No s’entén com el govern munta tota una série d’assemblees per barris per als pressupostos participatius, per a decidir en què es gastaran 250.000 € del pressupost i per al transport urbà no es fa res de semblant, quan estem parlant d’una despesa de prop de 2 milions d’euros. I des de Compromís volem el millor servei per a la ciutat i un major control de la despesa pública.”

El portaveu de Compromís explica que: “el govern municipal pretén aprovar amb molta pressa el canvi de línies, i per això ha convocat un Ple extraordinari per a demà mateix, sense haver tingut prèviament reunions de treball amb els distints grups polítics, ni amb el Consell Social, ni haver-nos lliurat la documentació pertinent en un temps prudencial. De fet, els informes tècnics s’han rebut sols 48 hores abans del Ple.”

David Abad, Portaveu de Compromís a l’Ajuntament d’Alcoi.

Declaració en àudio-mp3: www.notespremsa.compromisalcoi.com

Arxivat en: General

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *