Paco Blay: “Considerem un error que  la Policia Local abandone els locals del carrer Casablanca perquè allunyen de la majoria dels ciutadans un servei important. I no sabem què vol fer el govern amb l’edifici actual de la Policia Local”

El govern local del PSOE-EU va afirmar el mes passat que tenia intenció de traslladar les dependències de la Policia Local a l’edifici rehabilitat de la Placeta de la Mare de Déu abans de finals d’any. Sembla fins i tot que uns altres serveis s’instal·laran en l’actual edifici del carrer Casablanca. Davant d’aquesta informació, el regidor de Compromís a l’Ajuntament d’Alcoi, Paco Blay, ha manifestat que el seu grup demanarà tota la informació sobre el tema, ja que es tracta d’una decisió important que afectarà  a la qualitat dels serveis que l’Ajuntament presta a milers de ciutadans.

Declaració en àudio-mp3: punxeu ací.

 

El regidor considera que és un error  allunyar de la població un servei important, com és el de Seguretat Ciutadana, que hauria d’estar el més prop possible del ciutadà, sent així a més a més que l’edifici actual del carrer Casablanca ja va ser rehabilitat per als objectius concrets de ser seu de la Policia Local, i potser ara s’haja de remodelar de nou l’edifici de la Mare de Déu per a les noves funcions. “Per això volem saber si hi ha informe sobre els avantatges de la nova ubicació, i si s’ha confeccionat un nou projecte de remodelació i pressupost. No es poden prendre decisions unilaterals i sense estar avalades per informes tècnics, com va fer el govern anterior del PP al decidir invertir més de 3 milions d’euros per a traslladar els jutjats; i ara el govern del PSOE-EU en deixa perdre 2 milions més”.

Blay també vol preguntar sobre la destinació de l’edifici del carrer Casablanca que deixaria lliure la marxa de la Policia Local. “Hem sentit que el govern vol traslladar altres serveis, per això volem saber quins, i si hi ha algun informe que ho avale, i si hi ha projecte de remodelació i el pressupost aproximat. En els temps que corren, cada euro que es gaste l’administració pública ha d’estar molt ben pensat”.   

Acaba la seua nota el regidor de Compromís lamentant la falta de cintura del govern d’Alcoi en aquest tema, perquè en el Ple de juny en el qual el PP va proposar els trasllat dels jutjats des de la Plaça d’Al-Azraq a l’edifici de la Placeta de la Mare de Déu, Compromís –que segueix considerant un error el canvi d’ubicació- va proposar una esmena en la qual el trasllat dels jutjats  hauria d’anar acompanyada d’un reconeixement per part de la Conselleria de Justícia del deute de la despesa que l’Ajuntament havia dedicat a l’edifici de la Mare de Déu, que calculem en uns dos milions d’euros. I el PSOE i EU van votar en contra”

 “Però el govern no va voler acceptar l’oportunitat d’aquesta esmena, que el grup del PP sí que acceptava (o fins i tot que la Generalitat apadrinara un projecte per a la ciutat per una quantitat equivalent). Així s’ha perdut una oportunitat d’or, per falta de capacitat de negociació del govern local. La situació que planteja el tema és realment paradoxal: tant el PP com el PSOE sí que volen traslladar les dependències judicials, i Compromís -que considera que és un error- els proposa a tots dos un pont o cable perquè puguen portar-ho endavant en forma de esmena de reconeixement del deute per part de la Generalitat, que el govern no ha pogut aconseguir en els viatges que ha fet a València. Però el govern del PSOEU ha dinamitat el pont que des de Compromís els havíem oferit”.

 

Paco Blay, regidor del BLOC-Compromís a l’Ajuntament d’Alcoi.