COMPROMÍS ALCOI lamenta que no s’accepte obrir més la participació en els processos de contractació‏

David Abad: “La transparència i la participació ha de ser absoluta en els processos de contractació municipal. Ja que no han acceptat que els grups de l’oposició estiguem com a  membres de ple dret en les Meses, esperem que accepten les propostes de transparència.

El regidor i portaveu de Compromís a l’Ajuntament d’Alcoi, David Abad, ha lamentat que el govern municipal del PSOE i EU no haja acceptat la proposta presentada en el Ple on Compromís demanava que els partits en l’oposició formaren part de les Meses de Contractació com a membres de ple dret.

Declaració en àudio-mp3: punxa ací

“Ajuntaments com Muro (governant per Compromís) o Petrer (governat pel PP) compten amb els membres de l’oposició en les seues Meses de Contractació. El mateix PSOE d’Elx reclamava fa unes setmanes que el nou govern els havia exclòs de les Meses, quan ells mateixos incloïen l’oposició en la legislatura passada” —afirma el portaveu. Des de Compromís no s’entén l’actitud del PSOE, sent el mateix partit que a Elx; com tampoc no s’entén què fa EU, que sempre parla de participació, i que no aprova aquest prec tan senzill d’acomplir.

Segons Abad, ser membres de ple dret implica tindre veu i vot en les Meses de Contractació, i a la vegada tindre accés directe a tota la documentació que estiga en marxa. El govern va accedir a convocar als membres de l’oposició, però només com a oients, lluny de la proposta i la petició que es feia des de Compromís.

En el Ple Abad va sol·licitar, que “ja que no ens han acceptat la proposta, els demanem que facen més dinàmiques de transparència en les Meses: que al web municipal estiga d’una manera clara la data de convocatòria de cada Mesa, els membres que la formen i la publicació de les seues actes”. El regidor insisteix que “si no hi ha res a amagar tot pot ser transparent. I ja són molts els Ajuntaments a l’Estat que ho fan”.

Acaba el regidor manifestant que “és una pena que un govern que es diu de progrés i que fa bandera de la participació no tinga una actitud més oberta i receptiva en les propostes que fa Compromís de transparència, la publicació dels IRPF o les Declaracions de Béns dels Regidors al web no és transcendent. El que marca la transparència és com i de quina manera es fa la gestió dels diners públics”; i recorda que de propostes de transparència el govern no en va acceptar cap de les que Compromís va incloure en el pressupost alternatiu presentat per a 2013.

 

David Abad, Portaveu de Compromís a l’Ajuntament d’Alcoi.

Arxivat en: General

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *