Les 28 al·legacions que presenta COMPROMÍS al Projecte ALCOINNOVA

David Abad: “Volem que els ciutadans sàpien quins arguments hem donat per defensar els interessos de la ciutat després de llegir-nos els informes en el període d’exposició pública i consultar els tècnics corresponents”.

(disposeu del document amb les alegacions a l’enllaç al final de la notícia)

El regidor i portaveu de Compromís a l’Ajuntament d’Alcoi, David Abad, ha informat que han penjat en la seua web les al·legacions completes que han presentat al projecte Alcoinnova, perquè els ciutadans tinguen coneixement de quins són els motius pels quals han expressat la negativa a que s’instal·le cap tipus d’activitat industrial la a Canal i la necessitat d’oferir sòl alternatiu —a Alcoi o a la comarca— al projecte, sempre que la promotora hi estiga d’acord.

El conjunt de l’escrit que Compromís ha tramés a la Conselleria consta de 28 ítems o al·legacions dividides en tres blocs.

1) El primer (de 13 ítems) està dedicat a analitzar les debilitats i/o contradiccions argumentals –tècniques i legals–, de l’Informe de Compatibilitat (IC) que va emetre la Conselleria en febrer de 2013 per a justificar la qualificació d’Actuació Territorial Estratègica (ATE) al projecte Alcoinnova. També es mostren els incompliments del projecte respecte d’alguna recomanació de l’IC que no s’ha incorporat als informes respectius del projecte Alcoinnova.

2) El segon (d’11 ítems) analitza en concret el mateix projecte i els informes que l’acompanyen. És el gruix de l’argumentació perquè estudia els aspectes més problemàtics: els econòmics, els geològics, els mediambientals i els legals. Precisament en la normativa urbanística proposada i les fitxes annexes es veu que no és tant una projecte únic i singular, d’alt component tecnològic, quan un polígon convencional —amb restriccions—, que autoritza moltes de les activitats prohibides en l’Informe de la consultora EVREN i assumit en gran part per la Confederació Hidrogràfica del Xúquer.

3) El tercer bloc (4) incorpora algunes de les observacions que no tenien cabuda en els dos anteriors, com l’exigència de responsabilitats en cas de contaminació i, sobretot, la necessitat de buscar alternatives d’ubicació al projecte en el cas –com s’espera– que la proposta de la mercantil no supere les al·legacions.

Per això hem decidit penjar a la web totes les al·legacions.  Podeu consultar ací el document

Arxivat en: General

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *