David Abad: “Està be que es premien projectes a joves emprenedors, però també s’haurien de crear premis per a projectes on es prioritze la cooperació i el Bé Comú”.

El regidor i portaveu de Compromís a l’Ajuntament d’Alcoi, David Abad, ha informat que proposaran al govern que impulse des de l’Ajuntament polítiques de cooperació i que tinguen com a objectiu el Bé Comú. “En la situació actual, potser la millor eixida de futur siga seguir els objectius i les intencions de la coneguda com Economia del Be Comú. És una autèntica alternativa al model econòmic actual, que ja veiem fins on ens ha portat”.

Declaració en àudio-mp3: punxeu ací. 

 El regidor considera que, segons els experts, la crisi actual és sistèmica, que el model actual està esgotat i que cal un nou model econòmico-social. I que segons altres experts, una de les alternatives a la crisi actual és buscar noves formes d’actuar en el món econòmic i social: “Hem de caminar i avançar cap un canvi de model econòmic i social que supere l’individualisme estricte i competitiu i que s’òbriga a models de cooperació, tant entre persones i institucions com entre les mateixes empreses, i que tinguen com a eix vertebrador el Be Comú”.

Per aquest motius, Abad considera que si bé és correcte impulsar la innovació i l’emprenedorisme creant estímuls econòmics i facilitant la creació d’empreses innovadores, també s’haurien de crear formes de premiar i de reconèixer comportaments empresarials i activitats productives que seguesquen els nous paràmetres de la cooperació i del Bé Comú, tal com s’està estenent en àmplies capes de la societat.

 

David Abad, Portaveu de Compromís a l’Ajuntament d’Alcoi.