David Abad: En la contractació de publicitat institucional hi ha un desequilibri considerable, de manera que un mitjà s’endú el 77% del pressupost, un altre el 18% i la resta el 5% —i estem parlant d’almenys 7 mitjans”.

Aquesta vesprada, en l’últim Ple ordinari de l’any, Compromís presenta una moció en què proposa un Reglament de Publicitat Institucional que reclama transparència.

Abad qüestiona les declaracions de l’alcalde, aparegudes en premsa hui mateix: “Vista la relació de factures a què tenim accés, la suma no ens ix. No és cert que l’Ajuntament destine el 46% del pressupost a premsa escrita, el 35% a la ràdio, el 10% a la televisió i el 5% als mitjans digitals”.

Declaració en àudio-mp3: punxeu ací.

El portaveu de Compromís declara que: “Segons la informació de què disposem hi ha un repartiment molt desigual en la contractació de publicitat. Una mostra clara de tot açò és que un mitjà escrit va cobrar de l’Ajuntament més de 260.000 € de factures de 2012, la qual cosa suposa un 77% del pressupost”.

Hi ha un altre aspecte que no convenç Compromís: “L’alcalde insisteix que el govern contracta la publicitat en uns mitjans o en altres depenent del tipus d’anunci i de la seua finalitat i que açò es fa pas a pas. Si és així, no estan aplicant criteris objectius. Ara bé, si el govern considera que està actuant correctament, quin problema té per a aprovar un Reglament de Publicitat? Seria una bona manera de demostrar que van per bon camí i que són transparents en la gestió dels diners públics”.

 

David Abad, Portaveu de Compromís a l’Ajuntament d’Alcoi