COMPROMÍS proposarà el rebuig total de la proposta de llei del pp sobre l’avortament‏

Anna Serrano: “L’avantprojecte de Llei de l’actual govern és una clara regressió respecte a la legislació vigent, és més ideològic que social, i perjudica molt més a les famílies amb pocs recursos.

La regidora de Compromís a l’Ajuntament d’Alcoi, Anna Serrano, ha informat que proposaran al Ple de l’Ajuntament una moció per tal que es rebutge totalment l’avantprojecte de llei dels drets del concebut i de la dona embarassada que ha anunciat el govern del PP, i que no respon a una demanda de la societat espanyola sinó als plantejaments ideològics d’un determinat sector social amb unes concepcions morals i religioses molt concretes. “Sembla una llei feta més per acontentar el sector més ultramuntà de la societat espanyola que per resoldre realment els problemes que els embarassos no desitjats plantegen”.

Declaració en àudio-mp3: punxeu ací.

La llei, per altra banda, i segons la regidora, és una clara regressió respecte a la situació actual perquè almenys en l’anterior, a més de ser més oberta quant a terminis —i per descomptat, millorable, com tot—, recollia mesures de prevenció, de planificació familiar i d’educació,  totes elles necessàries i que ara no preveu l’avantprojecte de llei presentat pel Govern de l’Estat.

Per a Serrano,la llei que se’ns vol  imposar està feta a mida dels qui s’oposaven a que s’impartira una assignatura d’educació sexual a l’escola, a l’escola pública. Una educació molt necessària, no solament com a prevenció d’un embaràs no desitjat sinó també com a mesura de protecció de la salut, perquè posar els mitjans per evitar una malaltia de transmissió sexual  els pot salvar la vida als nostres fills, i això és molt important”.

L’avantprojecte fins i tot planteja la impossibilitat de l’avortament quan hi ha evidències de malformacions físiques o psíquiques del fetus, i obliga la mare o els pares a tenir-lo, quan aquest mateix govern no garanteix al xiquet, quan nasca malformat de per vida, totes les condicions materials i assistencials mínimes perquè tinga una vida digna, sinó que l’abandona a la seua sort, a una societat cada volta amb menys drets socials segons la gestió actual del govern del PP. “Un fetus malformat i protegit per la llei, però a un xiquet sense cap garantia d’una vida digna, és la prova de la hipocresia d’aquest govern del PP, més pendent de problemes ideològics que d’atendre els problemes dels seus ciutadans”.

Anna Serrano, regidora de Compromís a l’Ajuntament d’Alcoi.

Arxivat en: General

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *