COMPROMÍS proposarà la derogació del decret que retalla el finançament dels centres d’atenció a les persones amb discapacitat‏

David Abad: “L’aplicació del Decret 113/2013 de la Generalitat Valenciana suposa un empobriment de les persones amb algun tipus de discapacitat usuàries de Residències i menys disponibilitat econòmica per a temes personals” 

El portaveu de Compromís a l’Ajuntament d’Alcoi, David Abad, ha informat que el seu grup proposarà al Ple que rebutge l’aplicació del Decret 113/2013 de la Generalitat Valenciana, pel qual s’estableix el règim i les quanties dels preus públics a percebre en l’àmbit dels serveis socials. “Un decret que s’ha avançat fins i tot a la implantació per part del Govern Central, i que ha vingut a establir unes condicions econòmiques duríssimes, inassolibles en alguns casos, per a les persones amb discapacitat usuàries de centres i serveis. I si es deroga, millor”.

Declaració en àudio-mp3: punxeu ací.

 

El problema està en que, segons el regidor, “alguns usuaris han començat a rebre des del 10 de desembre comunicació oficial sobre les quantitats a pagar, donant-se el cas que algunes persones hauran d’aportar fins a 160 € mensuals més dels que ingressen, quedant automàticament expulsats del sistema”. La qual cosa suposa un evident empobriment de les persones amb discapacitat i va frontalment en contra dels drets humans i dels objectius de la Llei 39 /2006, de 14 de desembre, de promoció de la Autonomia Personal i Atenció a les Persones en situació de Dependència.

Abad considera, després de consultar experts en la matèria, que a més dels efectes esmentats, s’està posant en perill la sostenibilitat del sistema, i amb això la dignitat de les persones amb discapacitat ateses, els llocs de treball i l’activitat econòmica que es genera al voltant d’aquests centres als municipis i comarques on es troben ubicats. “Això degut a que, segons s’ha informat en algunes direccions territorials de Benestar Social, l’aportació dels usuaris estarà inclosa en les subvencions de la Conselleria de Benestar Social per a manteniment dels centres en 2014. Fins ara, aquesta aportació se sumava a la subvenció. Ara es va a descomptar, suposant una minoració en el finançament i significant que no es cobreix un 25 % del cost del servei en molts casos. O el que és el mateix, el tancament de centres i serveis”.

David Abad, Portaveu de Compromís a l’Ajuntament d’Alcoi

Arxivat en: General

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *