David Abad, portaveu de Compromís, ha sol·licitat un informe a l’alcalde que justifique que les empreses que facturen anualment a l’Ajuntament d’Alcoi despeses superiors a 100.000 € compleixen el procediment legal.

El regidor expressa que: “ Ja en 2012, la Intervenció Municipal va advertir que moltes despeses que s’havien fet no seguien el procediment de contractació previst legalment, amb referència a empreses que facturen a l’Ajuntament per valor de més de 100.000 € anuals”.

Declaració en àudio-mp3: punxeu ací

A la secció de documents o punxant ací podeu vore l’escrit d l’escrit presentat al registre

Com ja ha declarat Abad en alguna altra ocasió “A la vista d’aquest informe, i com a regidor d’Hisenda en aquells moments, vaig advertir a Toni Francés que no estava d’acord amb la relació que tenia l’Ajuntament amb algunes empreses i que buscàrem una solució. El cas de la publicitat, contractada directament per l’Alcaldia, n’era un exemple”.

Segons el portaveu de Compromís, “La Llei de Contractes del Sector Públic preveu que quan se supera el límit de 100.000 € ha d’haver un concurs públic. Hem constatat que hi ha empreses que han facturat a l’Ajuntament d’Alcoi per un import superior a 100.000 €, com Repsol o Gráficas Ciudad, i no tenim constància que s’hagueren subscrit els contractes de serveis corresponents

El regidor conclou que: “no es pot pot recórrer a la picaresca de fraccionar la despesa en diverses factures.

David Abad, Portaveu de Compromís a l’Ajuntament d’Alcoi