Paco Blay: “Vianants, ciclistes i corredors han de tenir clar quin carril haurien d’utilitzar, i no s’ha produït informació oficial al respecte” 

El regidor de Compromís a l’Ajuntament d’Alcoi, Paco Blay, demanarà al govern que aclarisca la utilització del pont Francisco Aura pels dos vials laterals per a vianants, ciclistes i corredors, posant si cal més senyalització vertical explicativa.

Segons el regidor, sembla que el disseny inicial consistia en què el vial de la marge N (el de la dreta anant del Viaducte a la ZN) quedava reservat exclusivament per a ciclistes, deixant el de la l’esquerra per a vianants per tal de facilitar el seu acccés al pont del Viaducte per la senda o passarel·la d’accés al Passeig del Viaducte que ha quedat habilitada i reduir així la distància d’una “nova volta als ponts”. La senyalització vertical, tal com ha quedat, actual així ho corrobora.

Declaració en àudio-mp3: punxeu ací.

Però sembla que alguns vianants han tingut algun tipus de conflicte amb ciclistes per trobar-se tots dos en la marge dreta, quan en realitat no hauria de tenir lloc aquest tipus d’encontre perquè cadascun té reservat el seu vial. I el mateix caldria dels corredors de fons. 

“Però com no queda clar, pel que estem veient els primers dies, caldria que el govern fera les recomanacions públiques escaients, i si cal, completara amb més senyalització vertical, per tal que el carril de la dreta o Nord fora exclusivament per ciclistes i corredors, i el de l’esquerre o Sud per a vianants”. 

Paco Blay, regidor de Compromís a l’Ajuntament d’Alcoi