David Abad, portaveu de Compromís a l’Ajuntament d’Alcoi, ha informat que el grup municipal juntament amb membres de l’Executiva local i comarcal, van assistir ahir a la presentació de la proposta de Reglament de les primàries que va tenir lloc a Alacant.

 Tres dels portaveus de Compromís, Enric Morera, Juan Ponce i Joan Ribó, explicaren ahir en Alacant la proposta de reglament de primàries per a les eleccions europees, un sistema obert a tots els ciutadans i ciutadanes majors de 16 anys que declaren compartir els valors de Compromís, on l’aportació serà voluntària i que s’aplicarà tant al cap de llista com a la resta de la candidatura.

Declaració en àudio-mp3: punxeu ací. 

Els portaveus, que estigueren acompanyats de la diputada Mireia Mollà, detallaren als assistents este reglament, que preveu una salvaguarda de pluralitat i paritat per a la que, si fóra necessari, s’utilitzaren els llocs 2, 5 i 7 de la llista.

Alhora, destacaren que este reglament de primàries naix de la voluntat de Compromís de dotar-se de mecanismes de participació per obrir la coalició a tota la ciutadania. Segons Abad, “aquest sistema d’elecció de candidats representa una manera innovadora de fer política, contraposada a la de les forces polítiques tradicionals. Per tant, conviden a tots els ciutadans i ciutadanes a participar de procés”.

El reglament de primàries acordat per la Comissió Executiva haurà de ser aprovat pel Consell General del pròxim dissabte, 15 de febrer.

David Abad, Portaveu de Compromís a l’Ajuntament d’Alcoi