David Abad, regidor i portaveu de Compromís a l’Ajuntament d’Alcoi, considera que la consulta que el govern vol impulsar no s’hauria de limitar a preguntar als ciutadans si les Festes de Sant Jordi es traslladen a cap de setmana o quan pertoque segons el calendari. “Donat que l’organització de la consulta o referèndum implicarà una despesa gens menyspreable per a les arques municipals —impressió de material informatiu i de difusió, paperetes, despeses de personal i materials a les taules electorals, seguretat, publicitat institucional, etc.— caldria aprofitar tota la infraestructura i afegir-hi més preguntes sobre temes d’interès social i econòmic que preocupen els alcoians”.

Compromís ha presentat hui mateix per Registre una sol·licitud en què demana al govern que detalle totes les despeses previstes per a l’organització de la consulta, perquè s’ha de conéixer el que açò pot costar-li al municipi.

Declaració en àudio-mp3: punxeu ací.

 

D’altra banda, en una consulta popular com la que es vol portar a cap, Abad s’estranya de l’absència total de la Regidoria de Participació Ciutadana, que és la que en realitat hauria d’organitzar tot l’esdeveniment i exigir que s’hi incloguen més consultes sobre altres aspectes importants de caràcter econòmic i social.

Des de Compromís proposem que, posats a fer un esforç econòmic, es pregunte als ciutadans almenys sobre tres temes d’interés. Concretament, nosaltres proposem que es consulte:

  sobre la peatonalització del centre

  sobre la destinació de l’edifici rehabilitat de la Placeta de la Mare de Déu

 sobre la conveniència que l’Ajuntament impulse una cooperativa de distribució d’electricitat que abaratisca el preu del consum elèctric a empreses i usuaris 

Lògicament, aquestes preguntes s’haurien de consensuar i se’n podria afegir alguna més si es considera pertinent” —conclou el regidor.

 

David Abad, Portaveu de Compromís a l’Ajuntament d’Alcoi