David Abad, regidor i portaveu de Compromís a l’Ajuntament d’Alcoi, ha fet públic un comunicat en el qual desmenteix les acusacions de l’alcalde en la consulta popular sobre el calendari fester. “Nosaltres vam proposar que s’inclogueren més preguntes el dia 11, quan l’expedient no estava ni obert ni tancat; simplement no existia i tampoc no s’havia convocat encara la comissió informativa. I, saltant-se la llei, tota la documentació va estar completa ahir a última hora, després d’haver estat reclamant-la tot el matí. Pel que es veu, el senyor alcalde o és un mentider o no sap com funciona l’ajuntament que ell dirigeix”.

El portaveu expressa que aquest tema s’ha dut de manera precipitada i maldestra des del principi: ”primerament, quan el govern anuncia la intenció de convocar el referèndum sense haver-ho consensuat amb els sectors implicats i tot seguit en encetar una polèmica amb el PP d’acusacions entre ells i de suplantació de personalitat. Lamentable en paper que va fer l’alcalde, obligat a demanar unes disculpes que no van convéncer ningú.”

Declaració en àudio-mp3:punxeu ací.

Segons Abad, “la nostra proposta ha estat fruit de consultes amb persones i sectors implicats, perquè nosaltres sí que creiem en el consens i en la negociació. No podem dir el mateix del govern, que ens va informar de la seua voluntat de convocar la consulta sense cap intenció que hi aportàrem res.”

“Una vegada més volem ser coherents i per això hem proposat que s’aprofite els cost econòmic i l’ocasió per a afegir-hi més preguntes de caràcter social i econòmic que és el que realment interessa als ciutadans, com és el cas de la peatonalització del centre, l’ús de l’edifici de la Mare de Déu i la conveniència que l’Ajuntament impulse una cooperativa de distribució d’electricitat per rebaixar preus a empreses i usuaris”.

El portaveu adverteix que: “la resposta del govern a la nostra proposta sona a excusa, però ja ens tenen acostumats. El govern ha fet tard, perquè en la data en què ha iniciat tot el procediment administratiu és pràcticament impossible que puga coincidir amb les eleccions europees. I el cost econòmic de celebrar la consulta popular serà el mateix siga el dia de les europees o siga un altre. No hi ha, per tant, cap pressa.”

Abad finalitza explicant que, Segons l’informe jurídic, fet públic ahir a les 14 hores, ha d’haver 30 dies d’exposició pública, resposta a les possible al·legacions, nou Plenari per resoldre-les; i quan estiga tot el procediment tancat, s’enviarà a la subdelegació del govern, que a la seua vegada el trametrà al govern de l’estat. “Per això, si es vol, hi ha temps per a tot.”

 

David Abad, Portaveu de Compromís a l’Ajuntament d’Alcoi