Compromís, mitjançant el seu portaveu a l’Ajuntament d’Alcoi, David Abad, ha fet una valoració de les darreres eleccions europees que ha tingut uns resultats dignes de consideració, entre els quals ha destacat els següents:

  1. 1.- Satisfacció, en primer lloc, per què el candidat de Compromís i de la Coalició “Primavera Europea”, Jordi Sebastià, ha obtingut acta de diputat, de manera que per primera vegada, un valencià progressista i valencianista estarà a Brusel·les. Serà una veu nova que s’uneix a la de Baldo a les Corts espanyols, quan va ser elegit en les passades eleccions generals.

  1. 2.- En segon lloc, felicitar a EU i Podemos pel creixement assolit malgrat l’escassa participació. Tenen ara un repte sobre quina serà la línia a seguir i les decisions que adopten a partir d’ara.
  2. 3.- En tercer lloc, destacar l’enorme davallada electoral dels dos partits del sistema, PP i PSOE, que a nivell local han tingut un descens de més del 50% dels vots. Són els pitjors resultats dels dos partits en qualsevol contesa electoral dels últims 30 anys, prova evident que el bipartidisme té el rebuig del ciutadà, malgrat que en la legislació electoral aprovada pels dos partits han intentat sempre impedir la participació dels partits minoritaris amb límits electorals com el del 3 i el 5%.
  3. 4.- A més, des de Compromís hem assolit els objectius que en havíem fixat inicialment de millorar els resultats de les darreres eleccions europees i generals, i ho hem aconseguit. Hem superat el percentatge de vots de les generals (hem passat del 5’79% al 7’15%) i  de les  europees del 2009 (hem passat del 1’86% en 2009 al 7’15% del 2014). Podem dir que som l’únic partit que fins ara, mai ha baixat en nombre de vots en unes mateixes eleccions.
  4. 5.-Però aquesta satisfacció no és del tot completa perquè ens haguera agradat obtenir millor resultats; per això aquest sabor agredolç ens esperona a seguir treballant pel la qualitat de vida dels ciutadans i per aconseguir un major recolzament en futures conteses electorals.

David Abad, Portaveu de Compromís a l’Ajuntament d’Alcoi