En el Ple de juliol de l’Ajuntament d’Alcoi està previst que se sotmeta a votació el calendari fester de 2015. Des de Compromís recorden que mai no s’han oposat a consultar a la ciutadania: “En la proposta de referèndum del govern ens vam abstenir perquè si bé estem a favor de fer consultes, valoràrem que el cost que tindria era excessivament elevat per a preguntar sols sobre calendari fester”

És per això que, Compromís comença hui mateix una consulta entre els militants i simpatitzants. “Es tracta de donar participació en aquest tema perquè puguen expressar-ne la seua opinió, com va fer el nostre diputat a les Corts espanyoles, Joan Baldoví, en la tarifa elèctrica i la llei de transparència. Per descomptat, serà una consulta gratuïta que pot servir com a experiència per a altres consultes sobre diferents temes d’interés local, com ara la peatonalizació del Centre, el PGOU, la creació d’una cooperativa elèctrica, etc.”.

(A la secció de documents o punxant ací podeu vore l’escrit explicatiu “consulta sobre el calendari fester”)

(A la secció de documents o punxant ací podeu vore el tutorial “com respondre la Consulta”)

El regidor i portaveu ha manifestat que:“Des de Compromís, vist l’èxit de participació de les Primàries que vam convocar per a les Eleccions Europees, estem convençuts que les consultes són una bona eina per a decidir en nom de la majoria. I ara, concretament, volem saber què en pensen els nostres militants i simpatitzants del calendari fester de 2015, i els demanem el seu vot conscient manifestaran una opinió responsable i assenyada. Una opinió molt important i que compta molt per a les regidores i regidors de Compromís, que votarem el que haja decidit la majoria.”

Abad explica que: El sistema de votació serà per internet, com es va fer en les Primàries per a les Eleccions Europees, per tal d’agilitar-ne el procés. A través de la coneguda intranet www.espaicompromis.com militants i simpatitzants acreditats podran emetre el seu vot. I les persones que hi vulguen participar i encara no estiguen donats d’alta com a militants o simpatitzants, podran inscriure’s en una de les dues modalitats. El 23 serà l’últim dia  per a registrar-se, i es podrà votar fins al 26 a les 24 h.

Tres són les opcions que planteja Compromís per a les dates de les Festes:

A.  Festes 22, 23 i 24 d’abril (dimecres, dijous i divendres)
[Proposta oficial de l’Associació].

B. Festes 25, 26 i 27 d’abril (dissabte, diumenge i dilluns).
[Probable proposta del govern PSOE-EU]

C.  Festes en cap de setmana, però festiu el dia 23 (Sant Jordi).
[Proposta d’alguns sectors de la Festa]

Des de Compromís confien que la consulta siga un èxit, convençuts com estan que aquesta és una eina més per a demostrar que hi ha formes diferents de fer política.

 

David Abad, Portaveu de Compromís a l’Ajuntament d’Alcoi