En el Ple d’ahir es va debatre la proposta de dies festius locals per a 2015, la qual cosa representava que s’havien de decidir les dates de les Festes de Sant Jordi de l’any que ve. Aquest és un tema complex a Alcoi que des de fa molts anys no aconsegueix el consens de festers, comerciants, hotelers i societat en general.

David Abad, portaveu de Compromís ha explicat que: “A la vista del debat suscitat en el Consell Econòmic i Social —on no es va votar cap proposta concreta— i que el govern tampoc no n’havia presentat cap, vam decidir de fer una consulta entre els nostres afiliats i simpatitzants amb les distintes opcions que podia plantejar el calendari fester de 2015. I vam acordar que el nostre vot seria el que eixira per majoria en la consulta.

Declaració en àudio-mp3: punxeu ací. 

El govern municipal al cap de pocs dies va presentar la seua proposta: que els dies festius locals foren el 23 d’abril, dijous, i el dilluns 27, dia dels Trons. Amb això, les festes se celebrarien el cap de setmana però el dissabte 25, dia de l’Entrada, seria laboral.

“En el Ple d’ahir Compromís va presentar una esmena a la proposta del govern: Fixar els dies dissabte 25 i dilluns 27 d’abril de 2015 com els dies festius de caràcter tradicional local, ja que va ser l’opció que més suport va obtenir per part dels nostres votants (prop del 60%) i la que finalment es va aprovar en el Ple —expressa el regidor”.

Abad valora positivament que el govern acceptara l’esmena de Compromís i que la incorporara a la seua proposta, ja que l’Ajuntament és qui ha de fixar els dies de festes locals, i per tant calia prendre una decisió. “Amb tot, som conscients que tant l’opció de celebrar les Festes de Sant Jordi en les dates tradicionals com en cap de setmana tenen els seus arguments raonables.”

Recordem que aquesta també havia sigut la proposta consensuada i acceptada pel sector econòmic de la ciutat (Cambra de Comerç, Federació de Comerciants i FEDAC).

El regidor de Compromís proposa que: “Tant des de l’Ajuntament com des d’altres àmbits —Associació de Sant Jordi, sector comercial, món educatiu, etc.— s’haurien d’organitzar activitats per a celebrar el dia de Sant Jordi. Tenint en compte que és el patró de la ciutat, es podrien organitzar tant actes per al culte com d’altres de caràcter lúdic i festiu —com per exemple el Dia del Llibre.”

 

David Abad, Portaveu de Compromís a l’Ajuntament d’Alcoi