El regidor i portaveu de Compromís a l’Ajuntament d’Alcoi, David Abad, ha informat que han trobat més factures duplicades i/o fraccionades, semblants a les anteriors dels forats del carrer Sant Llorenç, però aquesta vegada d’una activitat professional diferent. “El pitjor de tot està en què el regidor de Festes encara no ha donat explicació satisfactòria de les anteriors. S’ha limitat a llançar atacs personals sobre la meua vivenda, de la qual he demostrat que tinc contracte de lloguer i pague les despeses habituals que li toquen a qualsevol família que viu de lloguer; el regidor de festes, en canvi, encara no ha donat explicació de la despesa pública, que és el nucli de la qüestió”.

Declaració en àudio-mp3: punxeu ací.

Segons el portaveu, “en aquest cas es tracta de més factures d’actuacions de pintura en via pública, duplicades i/o fraccionades, amb característiques semblants (número de factura, data, concepte, quantitat…), i emeses pels mateixos professionals fusters que van tapar els forats anteriors del carrer Sant Llorenç. Per això demanarem explicacions en les Comissions Informatives corresponents, tant de les anteriors, que encara no s’han donat, com de les noves”.

Abad insisteix: “Mai hem discutim la legalitat de les factures, però no deixa de ser estranya la duplicació i/o el fraccionament, i per això demanem més explicacions; la nostra tasca des de l’oposició és fiscalitzar la despesa pública del govern, i seguirem fent-ho, fins a que acabe la legislatura, com és la nostra obligació de defendre dels diners dels impostos i els interessos dels ciutadans”.

El darrer anunci del govern en el sentit que farà públics tots els contractes menors perquè els professionals hi puguen optar, cosa que fins ara no es feia, “ratifica el que venim denunciant en els debats de pressuposts: que calia incorporar a les bases d’execució dels pressuposts més publicitat i transparència; fins ara no era així. La transparència en la gestió de l’Ajuntament d’Alcoi deixa molt que destijar, i apareix en els rànkings com als pitjors”.

I conclou: “Per això exigim que l’alcalde, que és realment el cap del govern i del seu partit polític, pare les acusacions falses i atacs personals que el govern no ha parat de fer des que hem denunciat l’aparició d’aquestes factures, i que cesse al regidor que ha fet les acusacions a la meua vida personal per no haver demanat disculpes ni haver dimitit”.

David Abad, Portaveu de Compromís a l’Ajuntament d’Alcoi