El passat dijous va tenir lloc una nova assemblea del col·lectiu de Compromís (amb la presència de militants del Bloc, d’Iniciativa i adherits a Compromís) per continuar el seu pla de regeneració de la política municipal i enllestir el seu projecte de futur per a la ciutat.

Des de fa un any (setembre de 2013) Compromís Alcoi ha realitzat unes sessions de formació i treball per a la militància per tal d’encarar la nova etapa política i presentar a la ciutat d’Alcoi el projecte que necessita, de regeneració democràtica i de creixement econòmic.

Si analitzem els resultats del les eleccions europees arribem a la conclusió que la situació política general , i també la local, viuen moments històrics on el bipartidisme està tocat de mort i la presència hegemònica dels partits tradicionals i del sistema està a la baixa. Les urnes han demostrat que les persones demanen noves formes de fer política; formes que Compromís ha demostrat que practica en totes les institucions on és present: Mònica Oltra i Enric Morera, a les Corts Valencianes; Joan Baldoví, al Congrés dels Diputats; i ara Jordi Sebastià, al Parlament Europeu.

Els membres de Compromís Alcoi tenen clara aquesta línia d’actuació i per això, seguint el model de Baldoví al Congrés dels Diputats, ja va proposar a tots els militants i simpatitzants que participaren en la consulta sobre els festius locals. Són aquestes noves formes de prendre decisions les que Compromís vol promoure a les institucions i aprofundir-hi.

Compromís continua defensant diferents projectes: Parc Tecnològic a Rodes o el projecte de ciutat Alcoi Futur. De la mateixa manera que continuarà lluitant per la transparència en la gestió dels diners municipals, per la transparència en l’adjudicació de les contractacions, i sobretot per la diligència en el control de les empreses concessionàries (brossa, autobús, aigua, manteniment elèctric, etc.). Perquè les alcoianes i els alcoians han d’estar satisfets dels serveis municipals que es presten.

En aquesta última assemblea es va constatar que hi ha persones disposades amb il·lusió i generositat a participar en el projecte polític i que apostaran per participar en la candidatura d’Alcoi. En aquests moments totes les mirades apunten a la direcció de les distintes formacions de Compromís, que estan enllestint el Reglament de selecció de candidats autonòmics i locals per tal de convocar un procés de primàries obert a la ciutadania. Aquest procés serà segurament semblant al que es va seguir per a confeccionar la llista de les eleccions europees, el qual va comportar l’elecció de Jordi Sebastià com a eurodiputat. El calendari i el procediment d’aquest procés de primàries obertes s’anunciarà en les pròximes setmanes.

L’Assemblea Local anima les alcoianes i alcoians a participar i a sumar-se al projecte de Compromís, alhora que comuniquen que realitzaran més accions públiques per continuar definint i explicant el projecte.

Màrius Ivorra, secretari local de Compromís a Alcoi