El regidor i portaveu de Compromís a l’Ajuntament d’Alcoi, David Abad,  ha informat que el seu grup demanarà en la pròxima Comissió Informativa aclariments a les noves factures de pintura de carrer que han fet els fusters dels forats del carrer Sant Llorenç i que ha pagat el govern actual del PSOE-EU. “Es tracta d’unes factures de pintura horitzontal, concretament d’uns passos zebra i que al nostre criteri mostren uns preus excessius per damunt dels preus de mercat, com va passar amb les fustes del carrer Sant Llorenç, i més si es té en compte que s’ha utilitzat vehicle i maquinària municipal”.

Declaració en àudio-mp3: punxeu ací

El Regidor de Festes va reconéixer que a les factures de les fustes de Sant Llorenç hi havia un error perquè hi ha 9 forats que tapar, i a les factures en posaven 7. Segons Abad:“Des de Compromís vam acceptar eixa explicació del govern, d’un possible error en la facturació, però ara que, per fi, tenim més factures i d’altres faenes dels fusters-pintors ens fa entendre que el 7 es referia no a número de fustes sinó a hores de faena.”

El portaveu insisteix que, precisament tenint les factures davant “encara hi ha més coses que no entenem perquè sembla que tant la fusta com la pintura com la maquinària són del mateix Ajuntament i, malgrat aquesta circumstància, mirant els papers, li han cobrat a l’Ajuntament un preu per hora treballada que realment és excessiu. Estem parlant que cada pintor-fuster cobra 70 euros l’hora de faena; un preu exagerat si tenim en compte el que cobra habitualment qualsevol professional. Per això volem aclariments”.

Des de Compromís recorden que mai no han dubtat de la legalitat de les factures, que sempre passen el filtre dels serveis econòmics municipals, el que posen en dubte són els preus que el govern PSOE-EU està pagant per uns serveis que estan sent molt gravosos per a les arques municipals. I això indica que falta un criteri objectiu per triar les empreses que fan treballs per a l’Ajuntament.

Abad insisteix que: “Cal fer un concurs públic i transparent per a totes les intervencions de la ciutat i no encarregar a dit faenetes soltes”.

 

David Abad, Portaveu de Compromís a l’Ajuntament d’Alcoi