El grup de Compromís a l’Ajuntament d’Alcoi ha comunicat que el seu grup presentarà una esmena en el Ple extraordinari del divendres, en què es tractarà la gestió del servei del complex esportiu Eduardo Latorre.

Estem d’acord que l’Ajuntament assumisca provisionalment el servei. Cal tenir en compte que la gestió directa comporta afrontar totes les despeses de manteniment i de personal”.

Declaració en àudio-mp3: punxeu ací.

David Abad manifesta que: “Perquè el complex Eduardo Latorre no es tanque, per salvar la situació actual i analitzar-ne el funcionament i les despeses, Compromís proposa que hi haja un període de prova de 9 mesos i que es valore la sostenibilitat financera de l’Ajuntament per poder assumir definitivament o no la gestió. Per altra banda, cabria la possibilitat que la Subdelegació del Govern prohibira que l’Ajuntament assumira el personal del complex esportiu, per la Llei d’Estabilitat Pressupostària i Sostenibilitat Financera. Amb tot això, haurien de plantejar-se les altres fórmules que poden garantir la continuïtat del servei.

Recordem que en novembre de 2006 es va posar en marxa aquest centre esportiu a través d’un contracte de gestió, adjudicat a l’empresa Concesiones Deportivas SL—actualment H2Onofre Complejo Alcoi SL. Vist que  l’empresa no ha abonat a l’Ajuntament el cànon anual de 45.000 € des de 2011 i actualment deu 217.803 €, s’ha iniciat expedient de resolució del contracte.

En paraules del regidor i portaveu de Compromís: “Ara l’Ajuntament ha de liquidar a l’empresa perquè l’equipament de les instal·lacions estiga a la seua disposició en perfectes condicions. I per això, descomptant el deute de l’empresa, l’Ajuntament ha de pagar-li 130.804 € en 2014 i 302. 141 € en 2015.

 

David Abad, Portaveu de Compromís a l’Ajuntament d’Alcoi