David Abad: “La participació ciutadana que no ha fet el govern en el concurs de la recollida de brossa l’oferirem nosaltres”

Compromís ha presentat en una roda de premsa diverses propostes per a millorar l’esborrany del plec de condicions de la Recollida de Brossa que ha presentat el govern, tot basant-se en el model de la Federació Espanyola de Municipis i Províncies (FEMP).

Compromís justifica el seu retard en la presentació de propostes perquè en pocs dies ha hagut d’atendre i dedicar-se plenament a dos temes de gran envergadura que s’havien de tractar en el Ple extraordinari del passat dia 5: l’Autobús Urbà i el Complex Esportiu. “Sens dubte estem parlant dels expedients més importants de la recta final de la legislatura i el govern no pot pretendre que en poques setmanes es resolguen quan hem estat mesos sense saber-ne res.” —matisa el portaveu.

Abad ha manifestat que:“Lamentem, una vegada més, que l’esborrany de la recollida de brossa no s’haja sotmés a reunions ni hi haja hagut més participació ciutadana que la de limita-se a enviar un correu electrònic a les entitats i demanar-los si volien fer-hi alguna aportació. Ara nosaltres ens oferim a les associacions de veïns, de comerciants i a tots aquells que n’estiguen interessats, per a donar-los a conéixer el plec de condicions que ha proposat el govern, encara que no siga el nostre model. A més, volem explicar-los quins són els nostres dubtes i les nostres propostes.”.

El regidor també ha indicat que “genera molts dubtes el model de contracte, com és la concessió administrativa per a 10 anys. Perquè hi ha recomanacions de la Junta Consultiva de Contractació Administrativa de l’Estat i de la Junta Superior de Contractació Administrativa perquè es faça com a contracte de serveis, i això implicaria un màxim de 6 anys, amb la qual cosa l’Ajuntament té un major control de la gestió.”

Abad finalitza la seua intervenció amb una crítica al sistema de baremació d’empreses proposat pel govern. “És el mateix sistema que van emprar en l’adjudicació del PGOU i que ja sabeu com va quedar. Es proposa donar més puntuació a l’oferta mitjana, un mecanisme desaconsellat per la mateixa Junta Consultiva, que a més es presta a maniobres fosques per part de les empreses que s’hi presenten”.

Anna Climent per la seua banda ha fet un repàs dels aspectes més concrets, el primer dels quals ha sigut el model de recollida de brossa. “Actualment les ciutats més netes de l’estat espanyol, com ara Oviedo, moltes catalanes i basques, la majoria de Mallorca, Carcaixent, etc. “El que s’estalvia en camions informatitzats i contenidors es guanya en contractació de personal. Podria ser un bon model per tindre la ciutat més neta, menys olors durant el dia

Finalment Climent insisteix molt que els indicadors proposats per a controlar i penalitzar a l’empresa si no fan la seua faena bé haurien d’estar molt detallats i concisos, “ara mateix són massa genèrics i des de Compromís defensem un control rigorós amb els concessionaris”.

David Abad, Portaveu de Compromís a l’Ajuntament d’Alcoi

Arxivat en: General

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *