Compromís presenta a les Corts una pregunta sobre l’ATE de la Canal i exigeix explicacions adients

David Abad: “Des d’un principi que la declaració d’aquesta ATE ha estat envoltada de polèmiques i de motius pocs clars, i per això des de les Corts demanem explicacions al Govern valencià”. 

El regidor i portaveu de Compromís a l’Ajuntament d’Alcoi, David Abad, ha informat que el seu grup a les Corts Valencianes ha registrat una pregunta sobre l’aprovació per part de la Generalitat de l’Actuació Territorial Estratègica  (ATE) de l’empresa La Española a la zona de la Canal. “Malgrat els contenciosos oberts sobre la mateixa declaració d’ATE, que conculca l’autonomia municipal en matèria de planificació urbanística, el govern de la Generalitat ha preferit tirar endavant el projecte, que segurament serà objecte de més contenciosos encara”.

Abad recorda que les respostes a les quasi 1.700 al·legacions presentades, la majoria de les quals estan molt ben fonamentades, són una veritable decepció perquè no s’han respost seriosament les qüestions de fons. “De fet, s’han incorporat al projecte algunes –poques— de les mancances que sobre el projecte es van formular, tant per part de grups i col·lectius, com Compromís, com de particulars. Però en cap moment s’han fet correccions substancials”.

El portaveu de Compromís recorda, així mateix, que l’Audiència d’Alacant ha rebutjat el contenciós de La Española, que negava a Salvem l’Aqüífer el Molinar i a l’Ajuntament la capacitat de presentar un contenciós sobre l’autonomia municipal. “Açò reforça les expectatives de presentar un altre contenciós contra el projecte, tant per part de Salvem com per part del govern municipal, que ja l’ha anunciat. Recordem que Compromís va proposar que s’interposara un contenciós nou, vist que la Generalitat no havia tingut en compte ni havia respost els informes negatius dels tècnics municipals, en què es rebutja la instal·lació de La Española a la Canal”.

Declaració en àudio-mp3: punxeu ací.

Punxant ací podeu vore l’escrit presentat a la mesa de les Corts

David Abad, Portaveu de Compromís a l’Ajuntament d’Alcoi

Arxivat en: General

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *