Fa 10 anys es va aprovar la Llei del Matrimoni Igualitari, després de molts anys de lluita de moltes i molts activistes, es reconeixien jurídicament les relacions afectives LGTB, cosa que va obrir el camí dels drets de les persones LGTB.

Aquestes lleis van suposar un canvi institucional necessari, però, per descomptat, no suficient. La revolució de la visibilitat va començar llavors i continua sent la ferramenta per arribar al canvi social que done plena igualtat a les persones LGTB. I les lleis sempre fan aquesta revolució més fàcil, per això Compromís ha continuat treballant tots aquests anys per la igualtat real, proposant, per exemple, una Llei contra l’LGTBfòbia al País Valencià, que va ser rebutjada per les Corts amb els vots negatius del PP. Ara, després de molt de temps, les institucions valencianes han canviat el seu color, i sabem que Compromís caminarà cap a la igualtat de la mà de les activistes i associacions.

Però mentre arriba aquest moment, des de Compromís Alcoi pensem que el Govern de la ciutat podria anar duent a terme polítiques per la defensa de la igualtat, com publicitat institucional sobre diversitat familiar, formar els cossos de seguretat i oferir cursos de sensibilització als professors i professores dels nostres xiquets.

El diumenge, 28 de juny, dia de l’Orgull Gay, no hi haurà cap acte commemoratiu o festiu institucional per celebrar-ho a Alcoi, continuarem treballant per a que eixe dia arribe, perquè com diuen a Lambda, “la revolta de la felicitat és imparable i ho estem aconseguint!”