En el passat plenari, de mans del PP arribava una moció per definir un pla estratègic de la ciutat amb una fita temporal del 2020. La moció va ser aprovada per unanimitat de tots els grups. Des de Compromís ens congratulem perquè la metodologia del pla estratègic és sistemàtica i ajuda a què tota la ciutat puga anar en la mateixa direcció, superant regnes de taifa i sumant esforços en posar Alcoi al lloc que es mereix.

De fet, Compromís durant la legislatura passada vam insistir molt en demanar que es posara en marxa el Consell Social, un organisme que implica a tots els estaments de la societat alcoiana, a tots! un organisme seria una ferramenta clau per al disseny i la posada en marxa del pla estratègic de ciutat. Un dels elements fonamentals d’un pla estratègic és el sistema d’indicadors, la retroalimentació del procés que evidencia si els objectius i les accions empreses per a desenvolupar eixos objectius són els correctes. I el Consell Social pot ser l’ens que establisca eixe feedback.

Al plenari, des de Compromís vam especificar que un pla estratègic hauria de fonamentar-se en tres potes: la part política, la social i participativa, però també i molt important, els experts, que han de fer diagnosi i aconsellar-nos si el camí traçat és viable o no.

A Compromís, ho tenim clar. Si volem un Alcoi de futur, és necessari treballar totes i tots a una, més enllà de partits polítics o programes electorals per a 4 anys. Per això ja vam proposar un pla estratègic de ciutat en el 2007, coordinat per Paco Blay i que vam denominar AlcoiFutur, i que marcava les línies mestres de cap on s’hauria de dirigir la ciutat. Un document obert que va nàixer amb ganes ser document base d’un treball on participaren totes i tots. En la moció del passat ple, aprovada per unanimitat, es parla no de contingut sinó de metodologia, de manera de fer i per això va ser recolzada per tots els grups.

Ara és el moment de passar de la declaració d’intencions a la realitat, i això és faena del govern. És el govern de la ciutat ha de liderar eixe treball estratègic. Quedem a l’espera. Alcoi ho necessita.